- Sykehusene har behov for mer utstyr til smittevern. Vi oppfordrer våre medlemmer om å bidra så godt de kan, og så langt har vi fått en formidabel respons, sier direktør Christian Chramer i NHO. Foto: Moment Studio

NHO oppfordrer hele næringslivet til å bidra med smittevernutstyr

Det er fortsatt et stort behov for smittevernutstyr i alle deler av helsevesenet. NHO gjentar oppfordringen til sine medlemsbedrifter om å bidra der de kan.

– NHO har fått en klar anmodning fra helsemyndighetene om å oppfordre våre medlemmer om å bidra for å skaffe til veie nødvendig utstyr i smittevernarbeidet. Sykehusene trenger mer utstyr, og både små og store kvanta er interessant, sier Christian Chramer, som er NHOs direktør for medlem og region, til Byggeindustrien.

Alle bedrifter som selger, produserer eller kan gi bort utstyr for smittevern blir bedt om å melde inn det de kan bidra med. Utstyr som trengs er blant annet:

Åndedrettsvern, vernebriller, vernebriller, hansker, munnbind, visir, beskyttende dresser og frakker.

Bedrifter som også har mindre kvanta av smittevernutstyr oppfordres til å ta kontakt direkte med helseregionen, sykehuset eller kommunen. Her finnes kontaktinformasjon til de enkelte helseregionene:

Helse Nord RHF

Helse Midt-Norge RHF

Helse Sør-Øst RHF

Helse Vest RHF

Bedrifter som har smittevernutstyr på mer enn tusen enheter, bes melde dette inn sentralt til Sykehusinnkjøp. Dette fordi det er viktig at materiellet blir fordelt nasjonalt til steder som trenger det mest. Sykehusinnkjøp HF tar imot henvendelser på: suppliercovid19@sykehusinnkjop.no

– Siden vi gikk ut med denne oppfordringen tidligere i uken har vi opplevd en enorm vilje til å bidra. Så langt er det veldig mange bedrifter som har gitt utstyr, og nå er det enda flere som går gjennom sine lagre og ser hva de kan avse, sier Chramer.

Han forteller at det er virksomheter på tvers av alle bransjer som har kommet på banen, både leverandører innen olje og gass, fra sjømatnæringen og en rekke håndverksbedrifter.

Chramer understreker at signalene NHO har fått fra helsemyndighetene er at behovet vil være stort også i tiden fremover.

– Selv om responsen og giverviljen er formidabel, må man ikke slutte å bidra. Det vil også være et stort behov i tiden etter at krisen er over, avslutter han.