Illustrasjonsfoto: Svanhild Blakstad

Manitou stopper produksjonen av nye maskiner

– Dette vil ikke påvirke oss. Vi har et bra lager med maskiner, forsikrer Thor Tveter, salgssjef Manitou i Hesselberg Maskin.

Sent tirsdag kveld sendte Manitou Group ut meldingen om at de stenger ned all produksjon i Frankrike frem til 31. mars. Thor Tveter, salgssjef Manitou i Hesselberg Maskin, mener produksjonsstansen ikke vil påvirke tilgangen på Manitou-maskiner i det norske markedet.

– Vi har et bra lager med maskiner, og jeg vet at Manitou også har et bra lager. Det skal i hvert fall ikke være noe problem å skaffe bestselgerne, sier Tveter til Byggeindustrien.

Han presiserer at både delelager, og kundeservice hos Manitou i Frankrike vil fungere som normalt, og at meldingen Manitou sendte ut tirsdag kveld kun dreier seg om en pause i selve produksjonen.

– Kundene vil bli betjent. Det er det viktigste, fastslår Tveter.

Har koronaviruset bremset den generelle aktiviteten i Hesselberg Maskin.

– Vi merker at det er litt stillere om dagen. Noen prosjekter stopper litt opp, og vi opplever også at utleieselskapene har stoppet opp litt på nyinvesteringer. Mange setter seg litt på gjerdet og venter, og prøver og ri av stormen. Det er helt naturlig, sier Tveter.