Bjørn Børseth, direktør kontrakt og anskaffelser i Nye Veier. Foto: Christian Aarhus.

Nye Veiers konkurranser og anlegg går så normalt som mulig

– Prosjekter og konkurranser går så normalt som det går an i den spesielle situasjonen vi er oppe i. Vi ønsker å holde hjulene i gang så godt vi kan, sier Bjørn Børseth, direktør kontrakt og anskaffelser i Nye Veier.

Ifølge Børseth er ingen av Nye Veiers veiprosjekter så langt stengt eller sterkt redusert som en følge av koronaviruset.

– Entreprenøren er flinke til å følge anvisningene som har kommet fra Folkehelseinstituttet, og jobber på en veldig god måte med å holde anleggene oppe, sier Børseth til Byggeindustrien.

Han fremhever at Nye Veier har løpende dialog med entreprenørene om status i prosjektene.

– Torsdag sendte vi ut en melding til alle entreprenører der vi ba om tilbakemelding på tiltakene de gjør. Vi har bedt om en utfyllende redegjørelse i dag. Vi vet entreprenørene gjør nødvendige risikovurderinger, men vi må ha det bekreftet, sier Børseth.

– Er det forsvarlig å holde anleggene oppe?

– Ja, vi følger Folkehelseinstituttets sine anvisninger, og de har ikke gitt noen anvisninger om nedstenging av bygg- og anleggsplasser. Prosjektene har fått en rekke føringer, og tilbakemeldingene fra entreprenøren er at de klarer å overholde disse. Entreprenørene er interessert i å holde anleggene i gang, men det skal naturligvis gjøres på en sikker måte, understreker Børseth.

Han kan også opplyse at Nye Veier så langt kjører pågående totalentreprisekonkurranser som normalt.

– Konkurransen om Mjøsbrua har tilbudsfrist 27. mars. Der vil vi gå inn i en evalueringsfase, før det blir valg av entreprenør i juni, og start på samhandlingsfase etter sommeren. Vi har også konkurranser med tilbudsfrist senere, og vi har en kontrakt som vi er i ferd med å signere, og hvor partene nå skal inn i en samhandlingsfase. Vi stanser ikke konkurranser som vi har satt i gang, men vi gjør om litt. For eksempel vil vi kutte ut de fysiske møtene og heller kjøre de på for eksempel Skype, sier Børseth.

– Hva med nye konkurranser som dere skal ut i markedet med i løpet av våren?

– Vi vil selvfølgelig følge situasjonen nøye fremover. Ikke minst må vi se på hva vi gjør med de kommende konkurransene som vi har annonsert vil komme i april. Foreløpig følger vi planen som er satt, men vi vil vurdere dette fortløpende ut ifra utviklingen, sier Børseth.