Ill. Bane NOR Eiendom

Trym Bygg og Anlegg bygger parkeringshus for Bane NOR Eiendom

Trym Bygg og Anlegg skal bygge parkeringshus for Bane NOR Eiendom i Trondheim.

I forbindelse med en større planlagt utbygging ved Trondheim Sentralstasjon har Bane NOR Eiendom i samarbeid med Trondheim kommune og Trøndelag fylke fått utarbeidet en reguleringsplan, som i tillegg til stasjonsbygg, næringsarealer og boliger inneholder en parkeringskjeller på cirka 6000 kvadratmeter med cirka 200 parkeringsplasser.

– Trondheim Sentralstasjon er et sentralt knutepunkt i byen, og daglig passerer cirka 1.500 busser gjennom området hvor det nå skal etableres parkeringskjeller. Fremtidig bussterminal og øvrig infrastruktur skal plasseres over den planlagte parkeringskjelleren, og derfor må denne realiseres før de andre byggetiltak i reguleringsplanen kan igangsettes. Parkeringskjelleren skal etableres uten at kollektivtrafikken i området berøres, heter det i en pressemelding.

Parkeringskjelleren er skilt ut i et eget utbyggingsselskap; Trondheim Stasjonssenter Gryta AS (TSG) som er eid av Bane NOR Eiendom.

TSG har gjennomført en tilbudskonkurranse på gjennomføring i totalentreprise, og valgt Trym Bygg og Anlegg AS (tidligere Teknobygg AS) som samarbeidsparter. Mellom partene er det nå inngått en avtale om en utviklingsfase. I denne fasen skal prosjektet utvikles, bearbeides og planlegges for utførelse.

– Endelig fremdrift vil bli avklart gjennom utviklingsfasen, men planen er byggestart høsten 2020 og at den nye parkeringskjelleren skal stå ferdig og tas i bruk ved utgangen av 2021. Da er målsettingen at det nye gate- og trafikkmønsteret også skal være etablert fra Jernbanebrua til Brattørbrua i tråd med vedtatt reguleringsplan, heter det i meldingen.

– Vi har stor tro på at dette parkeringsanlegget vil bli et populært tilbud til de reisende og andre besøkende ved Trondheim stasjonssenter, og er glad for å ha Trym med på laget, sier prosjektsjef Arne Hognestad i Bane NOR Eiendom.

– Vi takker Bane NOR Eiendom for et svært spennende oppdrag. Dette er et relativt komplekst prosjekt med mange involverte og mange avhengigheter, som vi skal løse i tett samarbeid med en kvalitetsbevisst og kompetent byggherre, sier Robert Skjervstad, daglig leder i Trym Bygg og Anlegg AS.

Prosjektsjef Arne Hognestad fra Bane NOR Eiendom og daglig leder Robert Skjervstad fra Trym Bygg og Anlegg.