Styreleder i Buildingsmart Norge, Øyvind Skarholt, sier de satser på å arrangere den internasjonale BIM-konferansen med fullt trøkk i juni i stedet.

Korona setter stopper for internasjonal BIM-konferanse på Lillestrøm

Buildingsmart-konferansen skulle tatt imot 500 deltakere fra hele verden om få uker. Nå er konferansen flyttet til juni på grunn av korona-viruset.

På grunn av korona-viruset har Buildingsmart Norge sammen med Buildingsmart International valgt å utsette den store internasjonale BIM-konferansen på Lillestrøm.

Konferansen skulle etter planen ha blitt arrangert i dagene mellom 23.- og 26. mars. Det var forventet opp mot 500 deltagere fra hele verden.

Nå blir det i stedet konferanse fra 8.- til 11. juni.

Utfordringer med deltakelse fra Asia

Styreleder i Building Smart Norge, Øyvind Skarholt, opplyser at det har vært hektisk aktivitet de siste dagene for å avklare status for konfernasen.

– Vi fikk utfordringer med deltakelse fra særlig Asia, samt at sentrale foredragsholdere ikke kunne garantere deltagelse, sier Øyvind Skarholt til Byggeindustrien.

Ifølge Skartholt har Buildingsmart International vært i tett dialog med Buildingsmart Norge og flere av sine internasjonale avdelinger i forkant av avgjørelsen.

– Buidingsmart Norge som skulle være vertskap må bare forholde seg til dette og jobbe inn mot tidsplanen der vi satser på at vi kan gjennomføre med fullt trøkk i juni, sier Skarholt.

Tunnelkonferanse også utsatt

Det er ikke mer enn en uke siden en annen stor internasjonal konferanse i byggenæringen ble utsatt på grunn av frykt for virusspredning.

Da var det International Tunneling and Underground Association (ITA) og den malaysiske tunnelforeningen (IEM) som flyttet årets  World Tunnel Congress som skulle vært arrangert i mai i Kuala Lumpur.

Tunnelkonferansen blir i stedet arrangert i september.