Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Gorm Kallestad NTB scanpix

28-åring falt ned fra lift etter kollisjon med buss – En slik ulykke preger hele bedriften

En buss kjørte tirsdag inn i en lift i Drammen. 28-åringen som jobbet fra liften havnet på taket på bussen. Mannen, som er ansatt i Steen og Lund AS, ble skrevet ut fra sykehuset onsdag formiddag.

– Det går veldig bra med medarbeideren vår sett i lys av omstendighetene. Jeg fikk bekreftet på morgenen at han blir skrevet ut fra sykehuset. Nå skal han bare ta det med ro, og så ser vi an etter hvert når han kommer tilbake i jobb igjen, sier administrerende direktør Petter A. Vistnes i Steen og Lund AS til Byggeindustrien.

Han sier at den 28 år gamle mannen som jobbet fra liften, er fast ansatt i bedriften og en erfaren fagarbeider.

Ulykken skjedde ifølge Drammens Tidene i Konnerudgata i Drammen tirsdag rundt klokken 13.

Vistnes dro selv til ulykkesstedet kort tid etterpå mens nødetatene fortsatt var der.

– Medarbeideren vår ble kjørt til intensiven, og jeg fikk utpå ettermiddagen snakket med han og familien på sykehuset. Det viktigste for oss har vært å ta vare medarbeideren vår og hans nærmeste, vise omsorg for alle involverte og følge opp. Vi er veldig glade for at det ser ut som alt har gått bra, sier Vistnes.

– Hvordan har ulykken påvirket kollegaene hans?

– En slik ulykke preger hele bedriften. Det er ingen tvil om det. Folk blir oppskaket, og bekymret for kollegaen sin. Samtidig har de taklet det på en god måte, og jeg er imponert over dem, sier han.

Vistnes sier han ikke vet noe mer om årsaken til ulykken.

Jeg vil heller ikke spekulere i det. Hovedfokuset vårt er å ta vare på de berørte, og så skal vi kartlegge alle forholdene i ulykken i samarbeid med Arbeidstilsynet og politiet. Vi skal få fakta på bordet, og lære av dette, sier han, og legger til:

Samtidig må jeg få rette en takk til alle som bidro til en profesjonell håndtering av situasjonen, det gjelder både nødetater, egne ledere samt andre som var involvert.

Følger opp sjåfør

Det var en av Vy sine busser som kjørte inn i liften.

– Vi følger opp ulykken som en uønsket hendelse, men det er politiet som i så måte tar seg av kommunikasjon rundt saken, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til Byggeindustrien.

Han forteller at de har vært i kontakt med bussjåføren etter ulykken.

– Vi følger alltid opp våre sjåfører. Vi har hatt samtaler med han, og sørger for at han har det bra. Jeg kjenner ikke til om han er tilbake i jobb. Han snakket med politiet som vitne i går, sier han.

– Vil dette få noen konsekvenser for føreren?

– Det kommer vi uansett ikke til å formidle i pressen.

Ifølge Drammens Tidende gjennomførte politiet flere vitneavhør på ulykkesstedet. Rundt klokken 15 var både de og Arbeidstilsynet ferdige med undersøkelsene sine, og veien ble åpnet for normal trafikk igjen.