Fra Steinskogen asfaltfabrikk i Bærum. Foto: NCC

NCC bygger ny asfaltfabrikk på på Sørlandet

NCC Industry har besluttet å sette opp en ny asfaltfabrikk på Rugsland utenfor Kristiansand.

Joar Caspersen, administrerende direktør NCC Industry Norge. Foto: NCC/Joakim Kröger

- Dette vil styrke NCCs posisjon i vei- og asfaltmarkedet på hele Sørlandet, heter det i en melding fra selskapet.

NCC har vært tilstede med asfaltfabrikk på Rugsland i en årrekke og de mener nå tiden er inne for en kraftig fornyelse gjennom en ny asfaltfabrikk.

- Produksjonskapasiteten økes betydelig og fabrikken vil produsere asfalt på en mer bærekraftig måte. Planene er nå godkjent av kommunen, melder NCC.

- Det er veldig gledelig at vi nå har fått godkjennelse til å investere i en ny, toppmoderne asfaltfabrikk på Rugsland. Det er et spennende marked på Sørlandet og vi ønsker å kunne tilby nye og eksisterende kunder kvalitetsasfalt fra en helt ny asfaltfabrikk, sier Joar Caspersen, administrerende direktør i NCC Industry.

Starter arbeidet til våren
Arbeidet med å sette opp den nye asfaltfabrikken starter opp til våren og skal etter planen stå klar til å produsere asfalt i løpet av senhøsten 2020. Dermed går den gamle asfaltfabrikken nå inn i sin siste sesong og vil produsere helt frem til den nye fabrikken står klar.

Den nye asfaltfabrikken på Rugsland, vil i likhet med den forrige fabrikk-investeringen på Steinskogen i Bærum, være moderne og ha god kapasitet til å produsere asfalt med betydelig lavere CO2-utslipp enn den gamle.

- Ved å fyre med trepellets i kombinasjon med økt andel gjenbruksasfalt, vil miljøfordelen med å velge NCC sin asfalt være stor, sier Caspersen i meldingen.

- Solid posisjon
NCC Industry har over lengre tid satset stort i Sør og har opparbeidet en solid posisjon i markedet og gjennomført store og små asfaltprosjekter. Nylig ble det også ansatt ny distriktssjef i Stavanger, som er et ledd i en videre satsing i Sør.

- Vi ønsker å markere oss på Sørlandet. Det er mange spennende prosjekter på gang i dette området, og vi ønsker å ta del i dette. Med en ny asfaltfabrikk med økt kapasitet i Kristiansand, og en re-lansering av NCC Industrys tilstedeværelse i Stavanger og Rogaland, er vi i ferd med å få et solid fotfeste i asfaltmarkedet i Sør. Det er spennende tider, sier Joar Caspersen.