Fra kontor og anleggsområde til ØPD i Statthelle. Foto: ØPD

ØPD og Installit blir del av nysatsingen Oceano

ØPD AS og Installit AS har inngått avtale om å bli en integrert del av nystiftede Oceano AS.

- Oceano AS vil være en konsolidator innenfor de eksisterende forretningsområdene til ØPD og Installit og bygge videre på tradisjonene begge selskaper har innenfor marine tjenester.

Samlet har selskapene 135 ansatte og omsatte i 2019 for cirka 310 millioner kroner i 2019 og foreløpige resultater viser samlet cirka 18 millioner kroner, heter det i en pressemelding.

Bak Oceano står grunder og tidligere leder av NRC Group Øivind Horpestad sammen med investorer som Arne Blystad, Kristian Lundkvist og Ketil Skorstad. Aksjonærene i Installit og ØPD vil alle bli medeiere i nye Oceano gjennom sin inntreden i gruppen.

- ØPD har vist positiv utvikling det siste året og har nær doblet omsetningen og snudd minusresultater til pluss fra 2018 til 2019. Hovedaksjonærene i ØPD har helt fra starten i februar 2017 sett et potensiale for å skape en større og mer solid enhet gjennom konsolidering innenfor markedene til ØPD som i dag består av mange små og mellomstore aktører. Etableringen av Oceano og samarbeidet med Installit er et viktig første skritt og vil sette gruppen av selskaper i en god posisjon til å vokse på en sunn måte, heter det i meldingen. Oceano skal ledes av tidligere daglig leder i Installit, Ivar-Andreas Monefeldt.

Installit startet sin virksomhet i 2000 og jobber i dag med prosjektledelse og engineering-tjenester innenfor subsea kabelinstallasjon, olje og gass, samt fornybar energi. Selskapet omsetter for cirka 60 millioner kroner og har generert positive resultater i mange år. Selskapet har hovedkontor i Oslo og har sitt virke primært for kunder i Skandinavia.

ØPD og Installit har tidligere jobbet sammen på prosjekter.

- Erfaringene fra dette samarbeidet er gode, og selskapene har konkludert med at det er solid grunnlag for et mye tettere samarbeid. Målet er å realisere de store muligheter som eksisterer innenfor kjerneområdene til selskapene, heter det i meldingen.

- Jeg er veldig glad, på vegne av alle de ansatte i ØPD, at vi nå etablerer Oceano og tar første skrittet på en større reise sammen med Installit. Det er god vekst i de underliggende markedene til Oceano og det er liten tvil om at konsolidering er den riktige veien å gå for ØPD. Når vi innledet samtaler med Installit fant vi raskt ut at synergiene og mulighetene vi kunne skape sammen var store. Jeg har vært med på å konsolidere entreprenørbransjer tidligere og gleder meg til å kunne være med å utvikle Oceano sammen med alle de kompetente menneskene i gruppen», sier styreleder i ØPD, Øivind Horpestad.

I forbindelse med transaksjonen tiltrer Arne Roland som ny daglig leder i ØPD. Roland har erfaring fra prosjektbaserte og tjenesteytende virksomheter gjennom flere sentrale stillinger i Aker og Kværner. Han har i tillegg ledet og vært sentral i flere endringsprosesser, senest som administrerende direktør i CHC Helikopter Service.

- Jeg ser veldig fram til å ta fatt på lederoppgaven i ØPD og bli kjent med alle ansatte, slik at vi sammen kan utvikle selskapet til å bli en enda bedre partner for våre kunder. Det er en solid basis i ØPD som vi skal bygge videre på, og mulighetene til videreutvikling blir bare enda større nå som det blir et tett samarbeid med Installit, sier Arne Roland.