Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Ole Berg-rusten NTB scanpix

Nå kan du søke midler til lokale trafikksikkerhetstiltak

– Å sørge for god trafikksikkerhet er noe av det viktigste jeg gjør som samferdselsminister. Men i dette arbeidet må vi alle bidra, og lokalt engasjement er svært viktig, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

– Med tilskuddsordningen for lokale trafikksikkerhetstiltak ønsker regjeringen å bidra til å styrke lokalt trafikksikkerhetsarbeid i regi av frivillige organisasjoner, interessegrupper, kommuner og andre lokale aktører, sier Hareide i en pressemelding fra departementet.

I 2020 deler Samferdselsdepartementet ut fire millioner kroner til lokale trafikksikkerhetstiltak.

Søknadsfristen er 1. april 2020.

I vurderingen av søknadene blir følgende vektlagt:

- Om tiltaket bidrar til det nasjonale målet om reduksjon av drepte og hardt skadde i trafikken.

- De som søker må ha kunnskap om lokale trafikksikkerhetsutfordringer og -behov, og forståelse for hvilke målgrupper, eller ulykkestyper tiltaket retter seg mot.

- Det blir lagt vekt på om prosjektet er basert på samordnet innsats fra flere aktører.

- Tiltak rettet mot barn og ungdom blir prioritert, i tillegg til prosjekt som stimulerer til stor grad av egenaktivitet og frivillig arbeid.

Alle kan søke om tilskudd til lokale trafikksikkerhetstiltak. Tilskuddsordningen er likevel ikke ment til å finansiere tiltak knyttet til lønnskostnader, ordinær drift og administrasjon. Ordningen er heller ikke ment å finansiere større kommunale prosjekter. Konkrete lokale tiltak som bidrar til å nå målene for ordningen vil derfor bli prioritert.

Som en hovedregel er øvre grense for tildeling av tilskudd 500.000 kroner. Tilskudd skal som en hovedregel benyttes i 2020.