Laksforsmo skal lede ny Vegvesen-divisjon for drift og vedlikehold

Bjørn Laksforsmo er ansatt som direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen. Stillingen er nyopprettet for den nye landsdekkende divisjonen.

45-åringen fra Tromsø skal lede den nye divisjonen som har ansvaret for drift og vedlikehold av riksveiene og utbyggingsprosjekter opp til 200 millioner kroner.

Divisjonen har om lag 900 ansatte og har sitt divisjonskontor i Tromsø. Direktøren rapporterer til vegdirektøren og er en del av ledelsen i Statens vegvesen.

Krevende tid

Laksforsmo kommer til Vegvesenet fra egen konsulentvirksomhet, men har tidligere hatt lederstillinger i Troms kraft og Torghatten.

– Jeg er glad for at Bjørn har takket ja til stillingen. Vi har vært heldige med å kunne velge av mange gode søkere både fra egen organisasjon og eksternt. Bjørn har godt dokumenterte lederegenskaper og svært relevant erfaring for oss i en krevende omstillingstid. Evnen til å se helhet og skape resultater for framtiden blir viktig for den nyetablerte landsdekkende divisjonen med hovedkontor i Tromsø, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i en pressemelding.

Bjørn Laksforsmo vil tiltre stillingen 19. mars.

– Jeg takker for tilliten. Det er spennende, og vi er i en spennende tid nå fremover for et område som jeg har veldig tro på, sier Laksforsmo til Byggeindustrien.

Trenger retning

Statens vegvesen omorganiserte sin virksomhet fra nyttår. Da ble fem tidligere regioner omdannet til seks divisjoner i tillegg til Vegdirektoratet. Laksforsmo tar over enhelt ny divisjon i Statens vegvesen, og starter dermed med temmelig blanke ark når han har første arbeidsdag i den nye stillingen i mars.

– Det kan du jo si, men jeg har heldig vis med meg en organisasjon som er godt etablert og som allerede gjør en veldig god jobb. Det er endringer i Statens vegvesen som må implementeres fremover, og det er 900 dyktige ansatte som både trenger og fortjener en retning og en plan for hva vi skal gjøre. Samtidig har vi viktige støttespillere og partnere som skal være med oss fremover. Akkurat nå blir det viktig å starte med god fremdrift i omstillingsperioden, men vi må også ta tiden til hjelp for å gjøre det riktig, sier han.

Stein Johnny Johansen har vært konstituert i stillingen går i mars tilbake til Statens vegvesen Utbygging, hvor han er avdelingsdirektør for Utbyggingsområde nord.