Næringsdepartementet ledet av Iselin Nybø gir 130 millioner kroner for å videreutvikle dagens katapult-sentre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Regjeringen satser videre på testsentre for næringslivet

Regjeringen gir 130 millioner kroner for å videreutvikle dagens katapult-sentre. Sentrene skal hjelpe norske bedrifter å utvikle nye produkter.

– Vi gir 130 millioner kroner til katapult-sentrene for at de kan teste ut ny kunnskap og teknologi, som gjør at norske bedrifter kan lykkes i fremtiden, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Ved å gi utviklere tilgang til den fremste tilgjengelige teknologien skal sentrene legge til rette for nyskapende og konkurransedyktige næringer i Norge.

Selskapet for industrivekst (Siva) forvalter katapult-ordningen på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet i samarbeid med Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Det finnes fem katapult-sentre i Norge.

Sustainable Energy på Stord er testsenter for fornybare energisystemer og ble nylig valgt ut som testsenter for et større prosjekt med flytende vindmøller. Senteret tildeles 45 millioner kroner.

Ocean Innovation i Bergen får tildelt 32 millioner kroner. Ved senteret tilbys blant annet utstyr til testing innen områder som fiskebiologi og vannkvaliteter.

De tre resterende sentrene får 53 millioner kroner til sammen. Disse er lokalisert i Grimstad, Raufoss og Ålesund og tilbyr kompetanse henholdsvis innen materialutvikling, produksjonsteknologi og digitale verktøy.