Borgundfjordvegen 70. Ill. Kibsgaard-Petersen/Peab

Peab kjøper boligprosjekt i Ålesund

4. februar kjøpte Peab Eiendomsutvikling Nord AS 100 prosent av aksjene i selskapet Erik Foss AS i Ålesund.

Selskapet eier til sammen cirka 13.000 kvadratmeter eiendom i Borgundfjordvegen 70, rett i nærheten av Moa-området.

Eiendommene er regulert til boligformål gjennom en ny nyere reguleringsplan. Reguleringsplanen tilsier cirka 9.700 kvadratmeter BRA-S bolig, som betyr rundt 90-100 leiligheter fordelt på tre bygninger.

− Vår strategi er å vokse som eiendomsutvikler både på Vestlandet generelt og Sunnmøre spesielt. Derfor er vi veldig fornøyde med at vi nå har overtatt dette prosjektet fra Erik Foss, sier Stig T. Johnsen, administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling Nord i en melding fra selskapet.

Johnsen har stor tro på fortsatt god vekst i regionen. Han ser svært positivt på dette prosjektets beliggenhet og utviklingspotensial, med utsikt og nærhet til sentrale funksjoner rundt Moa-området.

− Vi kommer til å starte opp med å videreutvikle prosjektet innenfor rammene av reguleringsplanen, og vil blant annet fremover fokusere nærmere på hvilke målgrupper som kan være aktuelle for dette prosjektet. Vi har en del spennende tanker om det, og ser for oss å lansere prosjektet i markedet mot slutten av 2020 eller i starten av 2021, sier han.

Peab som konsern er vel etablert i regionen gjennom entreprenørselskapet Peab K. Nordang, som vil bli sentralt i videreutviklingen av prosjektet.

− Peab K. Nordang vil også være totalentreprenør for utbyggingen, som er forventet å starte i andre kvartal 2021, sier Johnsen.