Fotograf: Liv Lønne Dille/Gassnova

HeidelbergCement i Norge for å oppdateres om karbonfangst

Representanter fra HeidelbergCement har de to siste dagene vært på besøk i Norge for å lære mer om karbonfangst og lagring (CCS).

HeidelbergCement er en av verdens nest største leverandør av byggematerialer og eier av den norske sement produsenten Norcem. Besøket som ble organisert i samarbeid med Gassnova inkluderte møter med Equinor, SINTEF, Aker Solutions, Norsk Industri og Gassnova samt et besøk på test senteret på Mongstad.

I fjor høst signerte de en intensjonsavtale med Equinor om samarbeid om utbygging av karbonfangst og karbonlagring.

I en pressemelding skriver HeidelbergCement at de håper at de i løpet av året får klarsignal fra norske myndigheter for karbonfangst prosjektet ved Norcems fabrikk i Brevik. Målsettingen med intensjonsavtalen med Equinor er å se på mulighetene for å fange CO2 fra andre fabrikker i konsernet for lagring på den norske kontinentalsokkelen.

HeidelbergCement stilte blant andre opp med konsernets Direktør for Bærekraft, Peter Lukas og General Manager i HeidelbergCement Northern Europe, Giv Brantenberg.

- HeidelbergCement ser på implementeringen av karbonfangst som et viktig verktøy for å redusere CO2 utslipp fra sementindustrien. Konsernet vil gjerne studere muligheten til å etablere andre karbonfangstanlegg, og besøket var derfor viktig og lærerikt, sier Brantenberg i meldingen.