Elin Tryti OPAK

Millionoverskudd for OPAK Bergen - og nå kommer flere ansatte inn på eiersiden

OPAK Bergen AS slipper til sentrale medarbeidere på eiersiden, og går mot millionoverskudd for 2019.

– Det ligger knallhard jobbing bak denne snuoperasjonen, sier daglig leder Elin Tryti i en pressemelding.

OPAK Bergen gikk inn i året med en forventning om svak vekst. Rett før årets slutt ser det ut til at rådgivningsselskapet innenfor bygg- og anleggsbransjen får et overskudd på opp mot to millioner kroner – og en resultatmargin på over ti prosent.

– Vi har rendyrket fokuset på prosjekt- og byggeledelse, landet flere langsiktige avtaler og fått nye medarbeidere raskt ut i prosjekter. Det er en luksus i vår bransje, sier daglig leder i OPAK Bergen, Elin Tryti.

I begynnelsen av desember gikk flere av medarbeiderne inn på eiersiden i selskapet. Samtidig beholder de eksisterende aksjonærene majoriteten i selskapet.

Rådgivningsselskapet med hovedkontor i Oslo skilte ut OPAK Bergen og OPAK Trondheim i separate aksjeselskap i 2017. Bakgrunnen var å øke den lokale tilstedeværelsen. Mens OPAK i Oslo hadde gode resultater i fjor, opplevde Trondheim og Bergen en mer langsom utvikling.

– Det ser veldig lyst ut for OPAK Bergen nå. Vi har en flat struktur med strategi om å vokse organisk. Bare i år har vi ansatt fem nye medarbeidere, rett og slett fordi oppdragsmengden er så stor. Jeg tror en viktig årsak er at vi som bor i Bergen kjenner markedet best. Når flere medarbeidere nå går inn på eiersiden skaper det ekstra eierskap og tilhørighet, understreker Tryti.