Eivind Lychesvei 10. Foto: nyebilder.no

Urbania Eiendom kjøpte kontorbygg av Selvaag Bolig

Urbania Eiendom har kjøpt et næringsbygg i Eyvind Lyches vei 10 i Sandvika i Bærum. Selger er Selvaag Bolig.

Kjøpet var tilrettelagt av Vika Project Finance. Eiendommen består av en næringsdel og en boligdel. Selvaag Bolig beholder boligtomten, men har nå solgt næringsbygget.

Kontorbygget er på over 16 000 kvadratmeter og ble opprinnelig satt opp for å huse Statoil i 1989. Bærum kommune leier nå hele bygget i påvente av at Kommunegården i Sandvika skal bli ferdig rehabilitert.

Johannes Thorsnes i Urbania Eiendom sier i en pressemelding at bygget passer inn i selskapets portefølje og har et potensial for videreutvikling.

– Kontorbygget har en god og sentral beliggenhet i nærheten av Sandvika med kort vei til alle fasiliteter og kollektivtransport. Vi vil først og fremst jobbe for at kommunen skal ha et godt fungerende kommunehus. Vi kommer også til å jobbe med å utvikle kontorbygget og utløse et eventuelt merpotensial, sier Thorsnes.

Øystein Klungland som er konserndirektør for Stor-Oslo i Selvaag Bolig, sier at den opprinnelige planen var å utvikle boliger på hele eiendommen.

– Bærum kommune ønsket også å ha næring på tomten. Ut fra et miljømessig og økonomisk perspektiv var det ikke forsvarlig å rive et godt kontorbygg fra slutten av 1980-tallet for å bygge et nytt. Det er ikke vår kjernevirksomhet å forvalte og utvikle næringseiendom. Vi valgte derfor å selge kontorbygget videre, forklarer Klungland.

Akershus Eiendom var megler i transaksjonen.