Foto: Statens vegvesen

Vegvesenet skylder på entreprenørene - må utsette E134-åpning med over et halvt år

E134 Damåsen-Saggrenda i Kongsberg og Øvre Eiker kommuner skulle i utgangspunktet åpnet i november. Nå melder Statens vegvesen at åpningen ikke vil skje før til sommeren.

– Vi vil komme tilbake med åpningsdato så raskt dette er avklart, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Tom Hedalen i en pressemelding.

Han bekrefter samtidig at åpningen trolig vil finne sted en gang i løpet av sommeren 2020. Forløpet av vinteren 2019/20 vil avgjøre åpningstidspunktet for E134 Damåsen – Saggrenda, skriver Vegvesenet.

– Forsinkelsen skyldes seinere overlevering fra entreprenørene på sentrale deler av anlegget sammenlignet med de kontraktsfestede datoene, sier Hedalen.

Forsinket overlevering fra entreprenørene har gjort at elektroentreprenøren har fått forsinket tilgang til anlegget, som dermed ikke kan åpne før disse arbeidene er ferdig, ifølge Vegvesenet.

– Det pågår nå elektroarbeider på store deler av strekningen. Vi beklager denne forsinkelsen, sier Tom Hedalen.

Den 13,2 kilometer lange E134 strekningen mellom Damåsen og Saggrenda skulle altså i utgangspunktet åpnet i november 2019. I juni kom imidlertid Statens vegvesen med meldingen om at veiåpningen måtte utsettes med flere måneder. Vegvesenet opplyste den gangen at det var Implenia sin del som var hovedgrunnen til forsinkelsen.

Byggeindustrien har vært i kontakt med Tom Hedalen, men han ønsker ikke å kommentere noe mer rundt hvem som har ansvaret for forsinkelsen.

– Jeg ønsker ikke å si noe mer om dette utover det jeg sier i meldingen vi har kommet med. Det jeg kan si er at det ikke er elektroentreprenøren som er årsaken til forsinkelsen, sier Hedalen.

4,5 milliarders-prosjektet, som først og fremst omfatter ny vei utenfor Kongsberg sentrum, ble som kjent delt i tre hovedentrepriser som er utført av Veidekke, Implenia og arbeidsfellesskapet Metrostav, NRC Group og Bertelsen & Garpestad.

Ingen av entreprenørene ønsker å kommentere uttalelsen fra prosjektleder Tom Hedalen.