<p>BERGANS BERGKUNST. Morten Bergan lagde denne cowboyen for et par år siden. Foto: Morten Bergan</p>I somer fant Gerda Trabsky denne steinkreasjonen i Nordland, langs Villmarksveien, fv 7340, noen kilometer nord for Røssvatnet fra Hattfjelldal. Foto: Gerda TrabskyJimmy Skiftesvik har satt opp denne fire meter høye steinstabelen.Engel i sneen? Foto: Morten Bergan- Det har blitt en greie dette her, jeg prøver å få til noe der jeg er rundt omkring å graver, sier Morten Bergan. Foto: Morten Bergan- Folk synes det er artig når de kan se hvor jeg har gravd, sier Morten Bergan. Foto: Morten BerganDet har blitt noen "visittkort" etter mange år bak spakene for Morten Bergan. Foto: Morten BerganMektige steiner skjuler seg under bakken. Foto: Morten Bergan- Det har blitt en liten greie dette her, jeg prøver å få til noe der jeg er rundt omkring å graver, sier Morten Bergan. Foto: Morten Bergan- Folk synes det er artig når de kan se hvor jeg har gravd, sier Morten Bergan. Foto: Morten BerganMaskinfører John Sverre Oftedal i Fiskå Maskin vet å skape fotogull av gråstein. Hvis det skulle bli lite snø i vinter, vet han nok også råd. Foto: John Sverre OftedalEt steinansikt kan også være smilende. Her er det Eivind Sørensen og Lasse Hellestø som har vært kunstnere. Foto: PrivatDette bildet er tatt i Rennebu kommune i Trøndelag i 2017. Foto: Bjørn Nyberg

Maskinfører i cowboybransjen

Har du også laget gull av gråstein? Send oss bilde av din steinkreasjon.

I forrige uke skrev Byggeindustrien om maskinfører John Sverre Oftedal i Fiskå Maskin som lagde fotogull av gråstein da han i høst ventet på at en hjullaster skulle kjøre bort noen kampesteiner hos Norsk Stein på Tau i Rogaland.

I anleggsgruppa på Facebook «Den som kunne å kjøre Brøyt og som fortsatt kan kjøre maskin uten Rototilt» deles det nå flere bilder av kreative steinkreasjoner og tårn laget av kreative maskinførere.

Morten Bergan liker å sette spor etter seg. Foto: Privat

En av de mest profilerte steinkustnerne på forumet, maskinfører Morten Bergan, har lagt igjen flere kunstneriske installasjoner rundt om kring som visittkort etter sine gravejobber.

- Det har blitt noen gjennom mange år bak spakene. Det har blitt en greie dette her, jeg prøver å få til noe der jeg er og graver. Folk synes det er artig når de kan se hvor jeg har vært, opplyser Morten Bergan til Byggeindustrien.

Har du hatt tid til overs og laget din egen steinfigur, hører vi gjerne fra deg. Send bilde til redaksjonen@bygg.no, så oppdaterer vi bildegalleriet.

Men husk: Ikke la den kunstneriske kreativiteten gå på bekostning av HMS.