Øksnes Entreprenør har bygd Øksnes handelspark i Myre på seks måneder. Foto: Skogli Photo

Øksnes Entreprenør setter omsetningsrekord - ferdigstilte handelspark på seks måneder

2019 ser ut til å bli et rekordår for Øksnes Entreprenør. Torsdag overleverte Myre-entreprenøren et prosjekt på 5.800 kvadratmeter til Coop Nordland.

Øksnes Handelspark ble ferdigstilt på seks måneder, og håpet er at handelsparken skal blåse nytt liv i det lokale næringslivet på Myre i Øksnes kommune i Nordland.

Prosjektet, som ble startet av Øksnes Entreprenør, er nå heleid av Coop-systemet.

Tok initativ

I utgangspunktet var det Øksnes Entreprenør selv som tok initiativ til byggingen av næringsbygget. Tomten eide de selv, og selskapet har også hovedkvarteret sitt på nabotomten.

Coop var først tiltenkt en rolle som leietaker, men de så potensial i prosjektet og inngikk en avtale om å overta tomt, bygg og rollen som utleier av næringslokalene.

– Vi har hatt et ekstremt godt samarbeid med Coop. For oss har dette vært et spesielt prosjekt, og jeg er veldig stolt over innsatsen våre ansatte og våre underleverandører har lagt ned i dette, sier daglig leder Stian Reinholdtsen i Øksnes Entreprenør i en melding.

Bidrar til rekordår

For Stian Reinholdsen og Øksnes Entreprenør har prosjektet bidratt positivt i regnskapene og 2019 ser ut til å bli et rekordår målt i omsetning.

Det foreløpige toppåret sitt hadde de i 2016 da omsetningen endte på 277 millioner.

I 2018 omsatte entreprenøren for nesten 250 millioner kroner, og de oppnådde et resultat før skatt på 17,2 millioner.

Ordreboken for 2020 ser også positiv ut, ifølge entreprenøren, og nå håper Reinholdsen å stabilisere selskapet på årets omsetningsnivå.

– Vi må alltid være i bevegelse for å møte konkurransen. For oss betyr det å styrke kjernevirksomheten, som er industribygg, kaier og leilighetsbygg. I tillegg utvikler vi nye nisjer som gjør oss konkurransedyktige. Vi har kontrakter som strekker seg langt inn i neste år, og det ser bra ut, sier Reinholdsen.

XL Bygg blir leietaker

Leietakerne i det nye næringsbygget inkluderer både Vinmonopolet, Apotek 1 og XL Bygg, som alene skal bruke 2.500 kvadratmeter. Coop selv åpner en ny butikk som kan by på 1.500 kvadratmeter med dagligvarer.

Under den offisielle åpningen på torsdag var det en stolt prosjekteier som tok over bygget, som ligger ved innkjøringen til Myre.

– Det er bestandig artig å se et prosjekt bevege seg fra tegnebrettet til et ferdig bygg. I dette tilfellet var det en visjon fra Øksnes Entreprenør som fant et behov hos oss, og det har blitt et veldig bra prosjekt, sier eiendomssjef Håvard Andreassen i Coop Nordland i en pressemelding.