AF Gruppens svenske datterselskap skal bygge nye Paradisskolan med barnehage, grunnskole og idrettshall. Skolen åpner høsten 2021. Illustrasjon: Comarc Arkitekter

Bygger skole og idrettshall i Sverige

AF Gruppens svenske datterselskap HMB Construction har inngått en avtale med Borlänge kommune og Hemsö Fastighets om bygging av nye Paradisskolan med barnehage, grunnskole og idrettshall.

Kontraktsbeløpet utgjør cirka 191 millioner svenske kroner ekskl. mva.

Paradisskolan beregnes å åpne høsten 2021 i bydelen Tjärna for 500 barn i barnehage og grunnskole til og med sjette klasse. I tillegg til skolen, bygges det en idrettshall. Det totale arealet er ca. 10 000 kvadratmeter.
Skolen bygges i tråd med konseptet «Skolen midt i byen». Det innebærer at lokalene skal være et møtested for alle aldre og ulike interesser i nærområdet, også utenfor skoletiden.

- Vi er glade over å ha fått tillit til å bygge Paradisskolan og til å bidra til å utvikle Borlänge med et nytt sted der mennesker kan møtes, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for Sverige i AF Gruppen i en pressemelding.

Arbeidet med Paradisskolan startet i fjor. Prosjektet gjennomføres i tett samarbeid med Hemsö Fastighets. Datterselskapet Hemsö Skolfastigheter overtar rollen som byggherre fra Borlänge kommune etter at kontrakten er inngått. De ferdigstilte lokalene vil leies ut til Borlänge kommune.

HMB Construction er et av syv datterselskaper i AF Gruppen Sverige. HMB bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland og Gästrikland. Selskapet omsetter for 1,3 milliarder svenske kroner (2018).