<p>Vinnerbildet: Fra Roligheten Byggefelt i Sarpsborg i regi av Viken Fjellsprengning AS. Foto: Marcus Gram-Hvidsten</p>Vant andrepremie: Fra takskiva i fjellhallen i Lysebotn, Rogaland, der kraftstasjonen Lysebotn II skulle bygges. Entreprenør: Implenia. Foto: Einar Gjærevold

Dette bildet vant fotokonkurransen om norsk fjellsprengning for 2019

Det er Marcus Gram-Hvidsten som har tatt bildet som gikk helt til topps i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning for 2019. Bildet er tatt fra Roligheten Byggefelt i Sarpsborg i regi av Viken Fjellsprengning AS. Einar Gjærevold stakk av med andrepremien i konkurransen.

Utdelingen fant sted på Fjellsprengningsdagen torsdag – hvor alle de seks nominerte kandidatene ble vist frem.

Det var sendt inn veldig mange gode bilder til årets utgave av fotokonkurransen - så juryen valgte å ta med seks bilder til finalen denne gangen - som alle ble presentert fra scenen foran de mange deltakerne i salen på konferansen. Bildene henger også utstilt på hotellet hvor konferansen foregår.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjersti Kvalheim Dunham og Arve Brekkhus delte ut førstepremien i konkurransen til Marcus Gram-Hvidsten (til høyre). Foto: Ådne Homleid

Juryen skriver dette om bildet som stakk av med førstepremien:
«Dette bildet viser på en enkel og god måte hva norsk fjellsprenging i bunn og grunn omhandler. Bildet er på samme tid både enkelt og dramatisk – og viser bruk av moderne utstyr i dagens anleggsnæring. Komposisjonen av bildet er godt – og bildet er redigert på en måte som ytterligere fremhever bildets egenskaper.»

Marcus Gram-Hvidsten, som til daglig jobber i Viken Fjellsprengning AS, får med seg en premie til en verdi av 10.000 kroner.

Bildet til Einar Gjærevold, som kapret andreplassen, viser takskiva i fjellhallen i Lysebotn, Rogaland, der kraftstasjonen Lysebotn II bygges av entreprenør Implenia.

Gjærevold får med seg en premie til en verdi av 5.000 kroner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjersti Kvalheim Dunham, vinner av andrepremien i konkurransen Einar Gjærevold, og Arve Brekkhus. Foto: Ådne Homleid

Dette var tredje året man skulle kåre vinnerne i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning.

Utdelingen av prisen skjer gjennom et samarbeid mellom om Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) og Byggeindustrien/bygg.no.

Juryen startet arbeidet i løpet av sommeren 2019 og inviterte interesserte til å sende inn bilder til konkurransen. Det kom inn en rekke bilder til konkurransen. Det er gjennomført flere møter i juryen, som har brukt mye tid på å gå gjennom de innsendte bildene i sin vurdering, og man har kommet frem til hvilke kandidater som skal gå til finalen.

Juryen består av: Kjersti Kvalheim Dunham, Thor Skjeggedal, Nils Røren og Arve Brekkhus.