Fabrikksjef Kjetil Gjerdalen i Spenncon. Foto: Spenncon

Spenncon i normal drift etter brannen

Søndag 29. september klokken 15 fikk fabrikksjef Kjetil Gjerdalen i Spenncon beskjed om at det hadde brutt ut brann i fabrikklokalene på Hønefoss.

– Det viste seg fort at det ikke hadde vært noen personer til stede, og at de materielle skadene i hovedsak var begrenset til røyk og sot, sier fabrikksjef Kjetil Gjerdalen i en pressemelding fra Spenncon denne uken.

– Til tross for relativt begrensede skader ble vi dessverre nødt til å stenge deler av fabrikklokalene, og vi ble forespeilet en skikkelig rengjøringsjobb fremover, tilføyer han.

Det ble sendt ut permitteringsvarsel, men for å kunne opprettholde produksjonen og starte arbeidet med utbedringer, ble varslet trukket tilbake. De fleste har vært i fullt arbeid allerede fra dag én etter brannen, skriver Spenncon.

Flyttet driften

Den store utfordringen var, ifølge pressemeldingen, å opprettholde leveransene til kundenes byggeprosjekter i Østlandsområdet.

– Da vi har flere enheter i Norge, ble det besluttet å flytte både produksjon og medarbeidere til våre fabrikker i Verdal, Hjørungavåg i Hareid, og Skurve utenfor Sandnes. På den måten var vi i stand til å opprettholde våre forpliktelser. Med fleksible, og velvillig innstilte medarbeidere på alle enhetene har hele prosessen gått smertefritt, og ingen av våre kunder har opplevd forsinkelser i sine prosjekter, sier Gjerdalen.

Etter et omfattende rengjøringsarbeid, er betongelementprodusenten i sluttfasen for å gi lokalene en ansiktsløftning og en modernisering av driftsopplegget i hallene.

Snart tilbake

Sanering, vasking og oppstart er kjørt i henhold til bedriftens Lean-program, CODE, med innsjekking tre ganger daglig.

– Gjensidige Forsikring har fulgt oss tett hele tiden, og vi har hatt et meget godt samarbeid. De er positivt overrasket over hvor raskt fabrikken har kommet i drift igjen, ikke minst takket være en strålende innsats fra de ansatte på Hønefoss og mange av de øvrige ansatte i selskapet, forteller Gjerdalen.

– Nå er jobben gjort og det skal bli godt å komme i normal drift igjen, samtidig som vi gleder oss til å flytte inn i nesten nye og langt lysere lokaler, avslutter fabrikksjefen.