Stor interesse rundt fornyingskonferanse i Bergen

Stor interesse fra byens sameier og borettslag, gjør at arrangøren har måtte flytte onsdagens «Vi fornyer Bergen»-konferanse fra Fløyen til større lokaler i sentrum.

– I fjor kom det rundt 150 deltakere. I år venter vi mer enn 250, sier konserndirektør i Rexir Bygg, Jarle Odland i en pressemelding.

Sammen med Balkongentreprenøren, Varme og Bad og Modena Fliser står han bak konferansen og messen «Vi fornyer Bergen». Arrangementet ble første gang arrangert i fjor. Både oppslutningen og tilbakemeldingene var så gode at de i år gjentar konferansen. Arrangementet går av stabelen onsdag 20. november på Radisson-hotellet på Bryggen.

– Jeg tror noe av årsaken til den store interessen er at mange av byens borettslag begynner å dra på årene. De ble gjerne bygget på 60-, 70- eller 80-tallet, og oppgraderingsbehovet begynner å bli stort. Som leder av et borettslag eller et sameie er det imidlertid vanskelig å vite hva som er smart å gjøre. På «Vi fornyer Bergen» får de gode råd som hjelper dem i denne prosessen, sier daglig leder i Balkongentreprenøren, Runar Soltveit.

Odland forteller at de venter over 250 deltakere på konferansen. Det er rundt 100 flere som på fjorårets arrangement, da det kom 150 deltakere. Et viktig tema på er hvordan de mange borettslagene- og sameiene kan gjøres grønnere og mer bærekraftige.

– Vi ønsker å bidra til å løfte eksisterende boligmasse inn i fremtiden. Alle er opptatt av det grønne skiftet, men de fleste snakker om nybygg. Borettslag og sameier er en betydelig del av bygningsmassen og fornuftige miljøgrep her, vil ha stor betydning for miljøet, samtidig som hver enkelt får en verdistigning og energibehovet reduseres, sier Odland.

Blant foredragsholderne er blant annet statssekretær Thorleif Fluer Vikre og konferansier er Davy Wathne. De fleste foredragene er imidlertid fra bransjefolk.