Fra venstre: Ole Marius Nygaard, Olav T Løvstad og Magnus Mæland Røed fra DNB. Foto: Bygg21

DNB signerer Bygg21-siganturen

Citykonferansen 14. november i Stavanger satte fokus på bankenes bevissthet og rolle tilknyttet bærekraft i eiendom.

DNBs representant i bankpanelet Ole Marius Nygaard utledet hva Norges største bank gjør på området.

- Det er på høy tid at vi kommer fra ord til handling. Derfor er det naturlig for DNB å signere Bygg21siganturen, sier Olav T Løvstad, leder for Seksjon Eiendom & Entreprenør i DNB.

Mer enn 310 bygge- og eiendomsbedrifter har allerede signert Bygg21signaturen for effektivitet og bærekraft.

- Med støtte i veilederne til Bygg21 kan investorene på en enkel måte legge om til den praksisen DNB vil legge vekt på ved kredittvurdering, sier Løvstad.

- Endring av praksis er alltid krevende. Bankene har en avgjørende rolle for at omleggingen skjer i det tempoet som klima- og miljøutfordringene krever. Like viktig er det at de støtter opp under økt konkurransekraft til Norske virksomheter. De andre bankene oppfordres til å følge DNBs eksempel, og signere innen vi avslutter signeringskampanjen 1. desember, sier direktør Sverre Tiltnes i Bygg21.

Bygg21 har hentet inspirasjon fra arbeidet som gjøres i Grønn Byggallianse og BREEAM-NOR, som to av de mange andre kildene som er brukt.

- Beste praksis definert av Bygg21 passer derfor godt overens med det arbeidet vi og mange andre har gjort over tid. Det er viktig, sier Løvstad.