Foto: DNT/Matija Fabijan

DNT og COWI inngår samarbeid om miljø og klima

I en tredelt leveranse til DNT vil COWI arbeide for en økt satsning på natur- og miljøvern, samfunnsansvar og bærekraft.

– Engasjement for naturen er en selvfølge for DNT, det er jo livsgrunnlaget vårt. Å tilrettelegge for enkelt friluftsliv, er vårt viktigste bidrag i et klimavennlig samfunn. Sammen med medlemmene våre ønsker vi å gjøre friluftslivet enda grønnere, og vi gleder oss til å nå bli utfordret av COWI på hvor vi kan gjøre en ekstra innsats som virkelig monner, sier generalsekretær i DNT Dag Terje Klarp Solvang i en pressemelding.

Partene vil blant annet samarbeide om en ny bærekraftstrategi og COWI vil bistå med å lage måleparametere som hjelper organisasjonen med å gjennomføre strategien.

– Ved å lage kvantitative mål vil det være enkelt for DNT å se om man når målene man setter seg, og det blir lettere å se fremgangen i arbeidet med bærekraft. Måleparameterne kartlegger alt fra bruk av miljøvennlig energi på hytter til miljøvennlig transport, kommunikasjon om bærekraft og inkludering. Konkrete eksempler er kartleggingen av energibruk i hyttene, eller hvilken type transport som brukes ved hyttedrift, sier prosjektleder Rina Brunsell Harsvik i COWI.

I DNTs arbeid med løpende høringer skal COWI bistå innen naturforvaltning.

– DNT jobber aktivt med innspill til små og store offentlige høringer, og det eksisterer et godt samarbeid mellom lokale og sentrale interessenter som opplever å bli hørt over hele landet. Vårt varierte landskap er med på å skape stor variasjon i livsgrunnlag, økosystemer, habitater og artsmangfold. Av den grunn er det viktig at store aktører som DNT benytter sin røst med sin nasjonale forankring, sier prosjektleder Aksel Dvergsten, økolog, faglig leder natur COWI Norge.

I tråd med DNTs visjon om naturopplevelser for livet vil COWI bidra til at DNT tar vare på naturen på best mulig måte.