Illustrasjonsfoto: Veidekke

- Forbedringsarbeidene går som planlagt

– Vi leverer et kvartal på det jevne, med både fremganger og enkelte skuffelser. Vi vet at vi kan bli bedre, og vi jobber videre med forbedringstiltakene vi presenterte ved kapitalmarkedsoppdateringen i mai, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Han kunne torsdag morgen presentere tallene for tredje kvartal.

Veidekke omsatte for 9,4 milliarder i tredje kvartal. Alle de tre virksomhetsområdene bidro til omsetningsøkningen på sju prosent fra i samme periode i fjor. Størst var veksten i Entreprenør.

Resultatet før skatt var på 494 millioner i tredje kvartal. I Entreprenør var resultatet noe svakere enn i tredje kvartal 2018.

Jimmy Bengtsson.

Så langt i år har konsernet en omsetning på 27,987 milliarder kroner, mot 25,038 milliarder på samme tid i fjor. Resultatet så langt i år er på 925 millioner kroner, mot 250 millioner på samme tid i fjor.

Bengtsson sier tallene representerer flere lysglimt – men at resultatene kunne vært bedre.

– Vi har en god fremgang innen industrivirksomheten – blant annet drevet av både gode resultater innen asfalt samt drift- og vedlikeholdsdelen av selskapet. Det er også gode resultater innen pukk og grus, sier Bengtsson. Han peker på at det også innen Eiendom er bedre resultater, men at det varierer noe mellom de ulike regionene.

– Det leveres godt i Norge, men det er noe lavere aktivitet i Sverige. Vi jobber steinhardt i Stockholm for å starte nye prosjekter, og vi ser en lysning i markedet, sier Bengtsson.

Innen entreprenørdelen er det varierende resultater – men Bengtsson er glad for at anleggsdelen i Norge utvikler seg i tråd med planen som er lagt. Hans største fokus fremover blir å bedre marginene.

– Forbedringsarbeidet i Veidekke går som planlagt, men det er fortsatt et stor potensial – og vi holder fullt trøkk på det videre forbedringsarbeidet. Det er ikke enkelt å forutsi når denne store effekten kommer, påpeker han.

– Skadefrekvensen i konsernet har stabilisert seg, men vi har fremdeles for mange skader på prosjektene våre. For å redusere skadetallene ytterligere, innfører vi nå nye og viktige tiltak på tvers av hele konsernet, avslutter han.