Illustrasjonsfoto

Planene for dobbeltspor i Fredrikstad skal på høring

7. november besluttet et enstemmig bystyre i Fredrikstad å legge planene for nytt dobbeltspor Seut-Rolvsøy og riksvei 110 Simo-St.Croix på høring.

Bystyret la til at de forutsetter at InterCity-utbyggingen i Østfold skal gjennomføres med kostnadsreduserende tiltak og med et trasévalg som søker de best mulige grunnforholdene innenfor rammen av vedtatt konsept gjennom byene. De la også til at Fredrikstad kommune vil bidra i å vurdere andre kostnadsbesparelser.

- Vi er veldig glade for at vi har kommet et steg videre og kan legge planene på høring! Det er også veldig bra at Fredrikstad kommune vil bistå med å finne frem til løsninger som kan redusere kostnadene, sier prosjektleder Alf Louis Solvang i Bane NOR til Bane NORs nettsider.

Bystyret la også ut to alternativer på strekningen Rolvsøy-Borg bryggerier og tre alternativer på strekningen Borg Bryggerier-Klavestad på høring. Samtidig vedtok de at bystyret i Fredrikstad på det sterkeste fraråder nye utredninger av nye konsepter som alternativ til valgt konsept for InterCity.

Høringsperioden skal etter planen starte i midten av desember 2019 og vare frem til februar 2020.