Vegard Storaunet i Construction City (fra venstre), med kommunal- og moderniseringsminister, Monica Mæland og Benedicte Økland og Kirandip Kaur i Construction City. Foto: OBOS

Construction City fikk offisiell klyngestatus

Construction City tas inn i klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters, og tildeles Arena-status av Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Siva – Selskapet for industrivekst.

Det skriver OBOS i en pressemelding fredag.

– Ingen næring vil ha så stor nytte av en velfungerende klynge som bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen. Dette er Norges største fastlandsnæring, og en næring med et stort potensial for innovasjon og produktivitetsforbedringer, sier Torger Reve, BI-professor og styremedlem i OBOS, i pressemeldingen.

– I klyngen skal vi bygge et sterkt innovasjonsøkosystem, og med anerkjennelsen fra Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Siva, blir dette arbeidet enda mer solid. Aktører som tidligere har jobbet hver for seg, jobber nå sammen for å løse de store utfordringene på for eksempel bærekraft og effektivitet, sier Benedicte Økland, daglig leder i Construction City Cluster.

Jobber for bedre samhandling

Blant annet Statsbygg, Cramo og Microsoft har signert for å bli med i klyngen i løpet av 2019, slik at Construction City nå består av 45 medlemmer.

– Bedre samhandling har lenge vært etterspurt i bransjen, og vi synes det er spennende å bli med i Construction City. I Statsbygg forsøker vi å legge til rette slik at startups kan få teste løsningene sine i konkrete prosjekter og tror at vi gjennom samarbeidet kan vi ta dette arbeidet enda videre. Vi gleder oss til å være med på å utvikle og utfordre byggenæringen enda mer fremover gjennom klyngen, sier Anett Andreassen, direktør for digitalisering og utvikling i Statsbygg.

Samhandlingsforum

Construction City på Ulven i Oslo er et 85.000 kvadratmeter stort kompleks som, ifølge pressemeldingen fra OBOS, skal romme flest mulig aktører innenfor bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Om halvannet år starter byggingen av Construction City som kommer til å romme minst 5.000 arbeidsplasser.

Construction City har satt seg som mål å være bransjens mest relevante forum for samhandling og nye løsninger, bygge et utstillingsvindu på Ulven innen 2024 og bidra til å etablere globalt anerkjente næringsaktører innen 2030.

Arena-status gir, ifølge pressemeldingen, mulighet til lettere å koble seg på internasjonale nettverk, noe næringsklyngen er opptatt av. Benedicte Økland mener at hvis de skal klare å møte det teknologiske taktskiftet og økt internasjonal konkurranse, er klyngesamarbeid på tvers helt nødvendig.