Ny vegdirektør, Ingrid Dahl Hovland. Foto: Nye Veier

Vegdirektør Hovland: - Forteller meg hvor viktig vårt samfunnsoppdrag er

300.000 mennesker fulgte med på NRKs direktesending fra Ryfylketunnelen denne uken. Vegvesenets egne videoer får samtidig mye oppmerksomhet i befolkningen.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding torsdag.

– Vi i Statens vegvesen har det privilegium at folk er interessert i det vi holder på med, sier Ingrid Dahl Hovland i sin første offentlige uttalelse som vegdirektør.

Tirsdag kveld hadde en NRK 1 en 40 minutter lang direktesending fra Ryfylketunnelen, som åpner ved årsskiftet.

Ryfylketunnelen er verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel, med en lengde på 14,4 kilometer og en dybde på 290 meter. 300.000 mennesker så NRKs sending.

Samtidig, skriver Vegvesenet, har en egenprodusert video fra Ryfast blitt spilt av 61.000 ganger fra prosjekts facebook-side alene. På Youtube har filmen litt over 5.250 visninger.

Saken fortsetter under videoen.

To andre filmer, om E6 Helgeland og riksvei 3 og riksvei 25 Løten – Elverum, er også mye sett, skriver Vegvesenet.

– Det er utrolig gode tall og forteller meg bare hvor viktig vårt samfunnsoppdrag er, sier Dahl Hovland. Vegvesenet har ikke betalt for å fremme visningen, heter det i meldingen.

– Også her viser vi fram spennende prosjekt med gode kvaliteter. E6-utbyggingen på Helgeland er om lag 150 kilometer ny vei som bygges raskt og hvor gode samhandlingsformer har bidratt til at oppgavene blir løst meget effektivt. Prosjektet mellom Løten-Elverum har fått merkelappen Norges mest effektive veiutbygging, sier vegdirektøren.