Arkitekt: Norconsult Plan og Arkitektur, Trondheim + pka

Illustrasjon: Visualis

Veidekke bygger helsehus i Verdal

Veidekke har tirsdag skrevet kontrakt med Verdal kommune om å bygge et bo- og behandlingssenter med 132 institusjonsplasser i Verdal sentrum.

Prosjektet skal miljøsertifiseres og stå klart til bruk i desember 2021. Oppdraget er en totalentreprise verdt 387 millioner kroner ekskl. mva. og utføres i arbeidsfelleskap med datterselskapet Grande Entreprenør i Verdal.

- Vi takker for tilliten, og er veldig stolte over å få lov til å bygge det nye Verdal bo- og behandlingssenter. Dette blir et viktig bygg for kommunens innbyggere der mange brukere, ansatte og tjenester blir berørt. Da liker vi ekstra godt at vi og våre samarbeidspartnere har blitt trukket tidlig inn i prosjektet. Bred involvering gir bedre løsninger, forutsigbarhet og større eierskap til prosjektet for alle parter, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelag i en pressemelding.

Veidekke vant konkurransen om samspillskontrakten i februar, og siden har de utviklet prosjektet i tett samarbeid med Verdal kommune, representanter for brukerne av bygget, rådgivere, arkitekter og tekniske entreprenører. Det er gjennomført brukermedvirkningsmøter innenfor områder som velferdsteknologi, musikk og helse, kultur, frisør, fotpleie, begravelsesbyrå og renovasjon.

Det nye bo- og behandlingssenteret får 96 langtidsplasser og 36 korttidsplasser, aktivitets- og servicefunksjoner og et produksjonskjøkken. Bygget blir på cirka 12.000  kvadratmeter fordelt på tre etasjer, og blir det første nord i Trøndelag som skal miljøsertifiseres som BREEAM-NOR Very Good. Byggearbeidene skal utføres av Veidekke og Grande Entreprenør sammen med andre lokale samarbeidspartnere.

Detaljprosjekteringen starter umiddelbart, mens byggearbeidene starter i desember med planlagt ferdigstillelse i desember 2021.