Foto: Statsbygg

Selger stor utviklingstomt i Trondheim

Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune selger utviklingseiendommen på Brøset der cirka 1.700 boliger kan få plass.

Brøset er det området som kanskje har aller størst utviklingspotensial i Trondheim. Eiendommen øst for sentrum har en lang historie og eies i dag av Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune.

- Det er svært gledelig at vi nå er kommet frem til en løsning som åpner området for utvikling i tråd med kommunenes ønsker om en klimavennlig bydel, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg i en pressemelding.

Områdeplanen legger opp til at det kan bygges cirka 1.700 boliger på Brøset. Totalt er tomtearealet på cirka 340.000 kvadratmeter og eksisterende bygningsareal på cirka 19.000 kvadratmeter BTA.

Statsbygg har innhentet en uavhengig verdivurdering av eiendommen, som anslår markedsprisen til over 800 millioner kroner.

Avtalen om å selge eiendommen sikrer også finansieringen av et nytt bygg for St. Olavs hospital sin psykiatriske avdeling, som i dag ligger på Brøset. Det nye psykiatribygget skal bygges i Østmarka. 275 millioner kroner av salgsinntektene vil gå til det nye psykiatribygget.

I henhold til områdeplanen skal Brøset utvikles til å bli en fremtidsrettet miljøbydel. Målet er å skape en bydel som er klimanøytral, og samtidig et bomiljø som er godt og attraktivt å leve i.

Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune eier tilsammen 16 av bygningene på området. Tre av disse er delvis fredet, og resten har varierende antikvarisk verdi. Det er utarbeidet en mulighetsstudie for to av de delvis fredede bygningene, som viser muligheter for ombygging til leiligheter og kontorlokaler.

Øvrige bygninger eies av Trondheim kommune og medfølger ikke i handelen. I områdeplanen er også cirka 10 prosent av arealene avsatt til skole, barnehage og helse- og velferdssenter. Statsbygg og Trøndelag fylkeskommune er i dialog med Trondheim kommune om et mulig direktesalg av disse arealene. Hvis kommunen ønsker å kjøpe arealene vil de bli trukket ut av eiendomssalget.

I fremdriftsplanen for salget legges det opp til oppfølgingsmøter og befaringer til og med uke 48. Det legges opp til budfrist i uke 49 og påfølgende budrunde.