Adam Bang og Jens Linnet i BOGL. Foto: Büro Jantzen

Dansk landskapsarkitekt etablerer seg i Norge

Det danske landskapsarkitektkontoret BOGL har vunnet sin første konkurranse i Norge, og etablerer seg nå i Oslo.

Slik skal prosjektet i Tananger bli. Ilustrasjon: BOGL

BOGL har nettopp vunnet en åpen planleggings- og designkonkurranse om utviklingen av sentrum i havnebyen Tananger, som er en forstad til Stavanger i Norge. Dette prosjektet skal brukes som springbrett for BOGL sitt første internasjonale kontor, som allerede er under etablering i Oslo.

- Vi opplever en stigende etterspørsel etter vår viten og kompetanse i Norge. I et marked, ikke ulikt det danske, hvor mange store virksomheter prøver å oppruste innenfor bransjens mange forskjellige disipliner, står vi sterkt som uavhengig spesialist. Vi jobber utelukkende med landskapsarkitektur og tror på at skjønnhet skaper forandring. Vi kan samarbeide med alle og bringer med oss dansk tradisjon, verdier og erfaringer. Dette spiller godt sammen med den norske tilgangen til oppgavene. Vi opplever et velfungerende samarbeid med våre norske kollegaer, som vi gleder oss til mer av i fortsettelsen, sier administrerende direktør og partner Adam Bang i BOGL i en pressemelding.

Tananger står ovenfor en befolkningsvekst på 13.000 de neste 30 år. Det er mere enn en fordobling av innbyggertallet i dag. BOGL sitt vinnerforslag viser hvordan byen kan utvikles til å romme de mange nye borgerne, så Tananger kan markere seg som et attraktivt sted å bo, jobbe og besøke, med utgangspunkt i byens eksisterende kvaliteter.

- Det er vår klare overbevisning at prosjektet vil styrke det maritime miljøet og byens og havnens uvurderlige visuelle, landskapelige og funksjonelle relasjon til havet. Prosjektet samler torg, havn og park i et kraftsenter av aktiviteter og muligheter i Tananger, sier kreativ direktør og partner Jens Linnet i BOGL.