Fra venstre: Eirik Moe (EY), Kåre Bjorøy og Ina K. Rosenberg (EY).

Kåre Bjorøy fra Sartor Maskin videre til «NM i vekstskaping»

Kåre Bjorøy fra Sartor Maskin på Sotra er Hordaland/Sogn og Fjordanes kandidat til nasjonal finale i verdens største vekstskaperprogram.

Hvert eneste år kårer EY den bedriftslederen som har vært best til å utvikle selskapet. Nå i oktober gjennomføres seks regionale kåringer, og for Hordaland/Sogn og Fjordane fant kåringen sted torsdag kveld på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen.

Kåre Bjorøy grunnla Sartor Maskin i 1990. Han har siden utviklet firmaet fra å være en liten virksomhet med to ansatte til å bli en av de største totalentreprenørene i regionen med 113 ansatte fordelt på ulike avdelinger. Kjerneaktiviteten er grunnarbeid, og de påtar seg et bredt spekter av oppdrag fra ordinære boligtomter til kompliserte hoved- og totalentrepriser.

Kåre Bjorøy var den av 391 aktuelle kandidater som juryen mente best tilfredsstilte kravene til en nasjonal kandidat. For å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year må man ha entreprenørånd, evne til å drive lønnsomt og tenke nytt, ha internasjonale mål samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i et selskap som kan vise til gode økonomiske resultater og vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser.

EY Entrepreneur Of The Year er en personlig pris. Det er vekstskaperen og ikke selskapet som hedres. Programmet fokuserer på personer som har lagt gründerfasen bak seg, og som er i gang med vekstfasen.

– Det er gledelig å se lokale bedrifter utvikle seg slik som Sartor Maskin har gjort. Her har gode ideer kombinert med gjennomføringskraft hos lederen Kåre Bjorøy skapt sterke resultater, sier Ina K Rosenberg, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Norge.

Den uavhengige juryen som gjennomgikk de aktuelle kandidatene består av: Åse Aulie Michelet, Harald Tyrdal, Hilde Midthjell, Harald Norvik, Elisabeth Grieg, Hans-Petter Mellerud og Rikke Eckhoff Høvding.

Bjorøy går nå videre til den nasjonale finalen i Oslo 2. desember. Den nasjonale vinneren vil så delta i den internasjonale finalen i Monaco neste sommer.

Øvrige nominerte i Region Vest var: Kjetil Smørås (De Bergenske Holding), Sondre Eide (Eide Fjordbruk, Fusa), Nils-Petter Sjåstad og Kurt Sjåstad (Stadpipe, Stadlandet), og Tord Anders Evensen Fleime og Siren Soltvedt (Montera, Bergen).

Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year kårer hvert år Norges fremste vekstskaper. Hensikten med programmet er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.

EY Entrepreneur Of The Year er nå inne i sitt 18. år i Norge og blir arrangert for 33. gang internasjonalt.

Tidligere vinnere er: Per Grieg jr. i Grieg Seafood (2018), Hans-Petter Mellerud i Zalaris (2017), Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmast (2016), Brynjar Forbergskog i Torghatten (2015).