Hæhre & Isachsen Gruppen lansert

BetonmastHæhre har torsdag gjennomført salget av Betonmast til AF Gruppen og ledende ansatte i Betonmast. Samtidig skifter selskapet navn til Hæhre & Isachsen Gruppen.

– Det er gledelig å endelig kunne sluttføre salget av Betonmast, og samtidig kunne lansere Hæhre & Isachsen Gruppen som en rendyrket anleggsaktør, sier konsernsjef Svein Hov Skjelle, i Hæhre & Isachsen Gruppen i en pressemelding.

Av salgsprisen for Betonmast på 2.075 millioner kroner, utbetales et ekstraordinært utbytte på totalt 1.900 millioner kroner, eller 132,98 kroner per aksje, etter at salget nå er sluttført. Utbetalingen er ventet å finne sted tirsdag 5. november 2019 til de som var aksjonærer 27. september 2019.

Samtidig styrkes kapitalen i Hæhre & Isachsen Gruppen gjennom to emisjoner på til sammen 600 millioner kroner, tidligere omtalt i pressemeldinger og behandlet i generalforsamlinger. Emisjonskurs er satt til 58 kroner i begge emisjonene. I henhold til tidligere meldinger vil eksisterende aksjonærer få tilbud om å kjøpe aksjer til samme kurs i et senere nedsalg. Nedsalget vil gjennomføres basert på et prospekt som forventes godkjent før jul. Aksjonærene vil få separat informasjon om nedsalget når bl.a. prospekt for nedsalget er godkjent av finanstilsynet.

– Salget av Betonmast vil, sammen med de forestående emisjonene, styrke egenkapitalen og likviditeten i Hæhre & Isachsen Gruppen med 775 millioner kroner. I tillegg har selskapet inngått en ny lånefasilitet i DNB på 800 millioner kroner, som erstatter tidligere lånefasiliteter. Dermed legges et solid finansielt fundament for det nye selskapet, sier Skjelle. Proforma egenkapital etter nedsalget utgjør 2,8 milliarder kroner og likviditet og ubenyttede lånerammer utgjør 1,2 milliarder kroner.

Et nytt styre er valgt i Hæhre & Isachsen Gruppen. Styret ledes av Ole Enger, og består for øvrig av Albert Kr. Hæhre, Rune Isachsen, Lars Tingulstad, Haakon Tronrud, Tom Røtjer, Erling Ekeren og Bjørn Bakerød.

Tidligere i oktober meldte Hæhre & Isachsen Gruppen at selskapet hadde inngått avtale om salg av anleggsgartnervirksomheten Steen & Lund. Ambisjonen er å sluttføre salget innen utgangen av året.

– Hæhre & Isachsen Gruppen rendyrkes som en anleggsaktør med fokus på store og krevende anleggsprosjekter i hele Norge og anleggsvirksomhet i Østlands-området. Salget av Steen & Lund er et ledd i dette arbeidet, og ambisjonen er å sluttføre transaksjonen i år, sier Skjelle.