Statsråd Jon Georg Dale er svært godt fornøyd med at Statens vegvesen og Skanska åpner ny E16 fra Bagn til Bjørgo ti måneder før tiden. Tirsdag åpnet han den 11,1 kilometer nye veien. På veg inn til åpning ble han møtt av fungerende regionvegsjef Trygve Elvsaas, prosjektleder Therese Høy, Tore Andre Johnsen og Helge Orten. Foto: Per Kollstad/Statens vegvesen

Statsråden med ros til E16 Bagn-Bjørgo-prosjektet

Foran 600 veiåpningstilskuere ga statsråd Jon Georg Dale skryt til Statens vegvesen og Skanska for godt utført arbeid.

– Det er sjelden jeg åpner en vei ti måneder før den skulle stå ferdig. Jeg må takke Statens vegvesen for et strålende arbeid, sa statsråden, ifølge vegvesen.no.

Han var sistemann opp på scena 900 meter inne i Bagnskleivtunnelen. Før han hadde unge valdriser imponert med trekkspill, akrobatikk og en egenkomponert E16-sang.

Samarbeid til etterfølgelse
Statsråden kom også inn på det gode samarbeidet mellom Statens vegvesen og entreprenørene Skanska og Brødrene Dokken.
- At et slik samarbeid fører til en så tidlig åpning må vi se nærmere på. Kanskje modellen kan brukes i andre prosjekt i framtiden, sa Dale.

Nå står Kvamskleiva for tur
Fungerende regionvegsjef Trygve Elvsaas snakket også om samarbeidsklimaet i prosjektet.
- Godt samarbeid kommer ikke av seg selv. Entreprenører og byggherre må forholde seg til store verdier, usikkerhet og tidsfrister. Gode kontrakter er en nøkkel for å legge forholdene til rette for at entreprenørene kan bygge effektivt til riktig pris. Nå er vi i Statens vegvesen klare til byggestart for E16 Kvamskleiva neste sommer, sa Elvsaas.

Den 4,3 kilometer Bagnskleivtunnelen med forbikjøringsfelt gjør en av de siste vestlandsveiene på Østlandet til turistvei. Den 11,2 kilometer lange nyveien fra Bagn til Bjørgo gjør sammen med strekningen Fønhus Bagn, veien tryggere og mer effektiv for stamveitrafikken gjennom Valdres.

Sensommeren 2020 er det byggestart i E16 Kvamskleiva for Statens vegvesen - Prosjekt Vestoppland, med i stor grad samme mannskap som gjennomførte E16 Bagn-Bjørgo.

Statsråd Jon Georg Dale er svært godt fornøyd med at Statens vegvesen og Skanska åpner ny E16 fra Bagn til Bjørgo ti måneder før tiden. Tirsdag åpnet han den 11,1 kilometer nye vegen.