Mange var innom for å prøve VR-brillene. Foto: Linda Grønstad/Statens vegvesen

Vegvesenet viste fram flytebrua ­over Bjørnafjorden i VR

På Teknologidagene fikk mange prøve en ballongferd eller flytur i virtual reality (VR) over den nye flytebrua over Bjørnafjorden som er på planleggingsstadiet.

– Jeg har hatt mange innom standen i dag, det har vært gøy å få vise frem det nye verktøyet vårt, både til kolleger i Vegvesenet og til folk i andre deler av bransjen, sier Preben R. Madsen i en pressemelding.

Madsen er BIM-koordinator i Vegvesenet, og forteller at når man har godt datagrunnlag finnes det nærmest ingen grenser for hva man kan gjenskape i virtuell virkelighet. Statens vegvesen og Sopra Steria har samarbeidet om utviklingen av løsningen.

– Virtual reality er en fin måte for alle å få se hvordan brua vil se ut når den er ferdig bygget, men man bør helst ikke ha høydeskrekk, sier Madsen.

– Dette var jo kjempegøy, det var så realistisk at jeg fikk lyst til å ta på brua, sier Helga Lysegård fra Nye Veier.

- Dette er et nyttig verktøy for entreprenører, det er interessant når man får en så virkelighetsnær fremstilling av hvordan brua vil se ut i terrenget når den er ferdig bygget, sier hun.

Lysegård fikk prøve en ballongferd, hvor man ser kantene av ballongkurven, og når man lener seg fremover kan man se ned i vannet.

– Verktøyet vårt gir mange muligheter, jeg har for eksempel prøvd å stå på toppen av brutårnet. Da knøt det seg i magen, for jeg visste egentlig ikke at jeg hadde litt høydeskrekk, sier Madsen.