Betonmast Innlandet og Elverum kommune vant årets anskaffelsespris for prosjektet Ydalir skole og barnehage.

Stefan Offergaard

Betonmast Innlandet og Elverum kommune vant anskaffelsesprisen

Betonmast Innlandet og Elverum kommune ble mandag tildelt årets anskaffelsespris for prosjektet Ydalir skole og barnehage.

– Vi er stolte. Samarbeidet med Elverum kommune har vært topp, helt fra vi involverte brukerne til skissestadiet og utviklingen av skolen. Dette er et prosjekt som byggherren og deres brukere virkelig ønsker, og det har vært viktig for oss. Prosjektet er også bygd i massivtre, så det er et bærekraftig bygg, sier avdelingsleder Dag Stenersen i Betonmast Innlandet til Byggeindustrien.

Byggeindustrien besøkte prosjektet i juni. Les mer om bygget og se flere bilder her: Ydalir skole og barnehage

Anskaffelsesprisen ble delt ut under Anskaffelseskonferansen, i regi av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), på Meet Ullevaal i Oslo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tre nominerte

Difi skriver i en pressemelding at årets pris tildeles en oppdragsgiver og leverandør som kan vise til et spesielt godt samarbeid i en anskaffelsesprosess.

Juryen hadde i alt nominert tre prosjekter til anskaffelsesprisen, hvor oppdragsgiver og leverandør har gått sammen om smartere innkjøp.

De andre nominerte var Nye Veier og Hæhre Entreprenør AS, Østre Toten kommune og Rema 1000 Lena.

Les mer om de ulike prosjektene og om juryens begrunnelser for nominasjonene på Difi sine nettsider.

Kandidat til flere priser

– Det er veldig hyggelig å få prisen. For oss betyr det at vi har gjort en bra anskaffelse. Samtidig styrker det kandidaturet vårt til to andre priser, som er mulig å oppnå. De er årets skolebygg og årets trebryggeri. Vi kommer til å kjøre fram prosjektet som kandidat der også, så få vi se hvordan det går, sier Stenersen.

Heidi Erikstad, prosjektleder i Elverum, sier prisen betyr mye for kommunen.

– Det betyr mye å få en anerkjennelse for den jobben vi har gjort. Vi føler vi har hatt et veldig godt og bredt samarbeid, og har involvert både brukerne og bestillerne på en god måte. Vi har også involvert bredt når det gjelder tekniske underentreprenører, rådgivere, arkitekter, landskapsarkitekter og andre involverte. Vi har hatt et godt lagspill, og denne prisen en anerkjennelse av det teamarbeidet, sier hun.