Kirsten Anker Sørensen blir ny konsernsjef i LINK arkitektur. Foto: LINK arkitektur

Kirsten Anker Sørensen ny konsernsjef i LINK arkitektur

LINK arkitektur henter ny konsernsjef fra egne rekker og ansetter Kirsten Anker Sørensen som ny konsernsjef fra 1. november 2019.

Anker Sørensen utpekes samtidig til ny konserndirektør arkitektur i morselskapet Multiconsult-gruppen.

Sørensen er i dag administrerende direktør i LINK arkitektur Danmark og vil i fremtiden kombinere denne stillingen med konsernsjefrollen.

- Kirsten fremstår som en svært dyktig leder og jeg er glad for at hun har takket ja til å bli konsernsjef for LINK arkitektur. Hun har lang erfaring med å lede arkitekter og kjenner bransjen godt. Hun nyter høy anseelse i egen organisasjon og er svært reflektert på områder som også er viktige for vår ingeniørvirksomhet fremover. Hun vil være et godt tilskudd til Multiconsults konsernledelse, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult i en melding fra selskapet.

Kirsten Ankers Sørensen har 20 års ledererfaring fra ulike virksomheter og har vært ansatt i LINK arkitektur siden 2015. Hun er utdannet Cand. merc i industriell design og internasjonal økonomi ved Handelshøyskolen i København. Hun var interim adm. direktør i LINK Danmark frem til oppkjøpet av aarhus arkitekterne høsten 2016. I september 2017 tok hun over hovedansvaret for LINK Danmark og gikk samtidig inn i konsernledelsen i arkitektselskapet.

- Jeg er stolt og glad over å bli utpekt til konsernsjef for LINK-selskapene i Norge, Sverige og Danmark. Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med løfte selskapet videre sammen med alle våre dyktige medarbeidere. Med 500 medarbeidere i Skandinavia er vi en unik virksomhet, med stor mulighet for å ta en aktiv samfunnsrolle og skape en fremtidsrettet arkitektur, sier Kirsten Anker Sørensen.

- Det er en økende etterspørsel fra både privat og offentlig sektor for integrerte ingeniør- og arkitekttjenester. Sterkere bånd og styrket samarbeid vil gjøre det mulig for Multiconsult og LINK arkitektur å realisere et vesentlig potensial for verdiskaping innen helhetlig planlegging, ikke minst av komplekse bygg som for eksempel sykehus, sier Grethe Bergly.

Økonomidirektør og HR-sjef i LINK arkitektur, Martha Bergh Lunde, har midlertidig fungert som både konsernsjef i LINK arkitektur og adm. direktør for LINK arkitektur Norge etter at konsernsjef Leif Øie sluttet i selskapet 31. august. Hun fortsetter å fungere i rollen som adm. direktør for LINK arkitektur Norge til en permanent løsning er på plass.