<p>Øyvind Loven gjør seg klar til å sette sammen fuglekasse under Radio Norges livesending på Bygg Reis Deg. Foto: Malin S. Strandberg.</p>Programleder, Kim Johanne Dahl heier på kollega Loven før han skal i gang med byggingen. Foto: Malin S. Strandberg.Handyman Geir Schau lurer på hvorfor Loven har boret så mange hull i fuglekassen. Foto: Malin S. Strandberg.Loven gjør sine siste forberedelser før han skal forsøke å bygge en fuglekasse under livesendingen på Bygg Reis Deg. Foto: Malin S. Strandberg.Loven blir frustrert idet han innser at han ikke får til fuglekassen. Foto: Malin S. Strandberg.Loven har mye byggutstyr hjemme, men får ikke helt til å bruke utstyret. Han gav opp fuglekassen, og endte opp med en fjøl hvor spikeren kunne brukes som serviettholder. Foto: Malin S. Strandberg.

Morgenklubben med Loven & Co sendte Live på Bygg Reis Deg – Loven bygget fuglekasse

Under livesendingen fredag morgen tok programleder Geir Schau en byggeutfordring på strak arm. Øyvind Loven er ikke like handy som Schau, og gav opp fuglekasse-utfordringen ved første skrue.

Ved Radio Norges scene sitter messedeltakere med morgenkaffe og vafler, servert av radiostasjonen. Morgenklubben byr på byggrelaterte temaer under Bygg Reis Deg, og i samarbeid med Maxbo deler de ut et gavekort på 20.000 kroner til en heldig vinner trukket på Facebook. Men selve byggingen går ikke like bra.

– Loven skal lage fuglekasse her. Akkurat nå ser det ut som det blir med flere innganger. Det er hull overalt. Han vet ikke forskjellen på bits og…, ler progamleder Schau, og bekrefter at han selv er mer handy enn Loven.

– Ja, jeg får til alt, sier han selvsikkert til Byggeindustrien, før han føyer til at han monterte en dør i karmen til låta Carmen av Marius Müller.

Loven blir frustrert idet han skrur sin første skrue i fuglekassen, og når planken sprekker kaster han fra seg verktøyet.

– Oi, der sprakk hele, sier programleder Kim Johanne Dahl.

Loven slår plankene i bordet.

– Jeg blir så jævlig forbanna, utbryter Loven, før han kaster fra seg det han har i hendene.

– Første skruen, og så klikker du?, sier Schau.

Loven understreker at han har respekt for håndverkeryrket før han gir opp fuglekassen.

– Jeg blir så frustrert når jeg ikke får til ting. Jeg er ikke noe flink, men hvis noen lærer meg det, og sier at sånn må du gjøre det, så går det bra. Jeg må egentlig bare høre på håndverkere. Jeg får det ikke til på egenhånd, sier han til Byggeindustrien.