Rismålsvatnet i Sørfold kommune. Foto: Multiconsult

Multiconsult skal prosjektere utbedring av dam i Nordland

Multiconsult skal prosjektere utbedring av dammen ved Rismålsvatnet i Sørfold kommune i Nordland. Arbeidet utføres på oppdrag av Indre Salten Energi Produksjon AS.

Prosjektet omfatter prosjektering og byggeledelse ved utbedringer av dammen ved Rismålsvatnet, en steinfyllingsdam fra 1944 som fungerer som inntaks- og reguleringsmagasin for Kvarv kraftverk. Dammen er senere bygd om med flomløp over en betong platedam. Anleggsarbeidene er planlagt med oppstart allerede sommer 2020.

- Dette er et spennende oppdrag, som vi er svært glade for å ha vunnet. Multiconsult har lenge jobbet med liknende prosjekter og vi har opparbeidet oss mye erfaring og spesialkompetanse innen dam-rehabilitering, sier Lars Jørgen Saaghus, seksjonsleder for Dammer og Undergrunn i en pressemelding.

Oppdraget føyer seg inn i Multiconsults referanseliste for tekniske rådgivningstjenester innen damrehabilitering. Nylige rehabiliteringsprosjekter inkluderer Dam Kistefoss i Asker kommune og Dam Erretjørn i Eigersund kommune. Til felles med mange eldre dammer har disse dammene en dårlig dokumentert forhistorie og det er viktig å finne gode løsninger som tilfredsstiller både tekniske, estetiske, miljømessige og økonomiske krav.