Jason Christodoulou og Leif Peter Eiksund står på stand for SmartDok under Bygg Reis Deg. Foto: Svanhild Blakstad

SmartDok utvider med ny HMS-modul

Visma-eide SmartDok lanserer en helt ny HMS-modul fra neste år.

SmartDok er et datafangssystem for bygg- og anleggsbransjen for komplett oversikt over alle typer prosjekter. Systemet består av ti moduler, deriblant timeregistrering, mannskapslister, kjørebok og verktøyoversikt. I løpet av første kvartal 2020 er det duket for lansering av en helt ny HMS-modul som skal fullintegreres i det eksisterende systemet.

– Vi har alt fra små enkeltmannsforetak til store nasjonale entreprenører som kunder, og mange av dem har etterspurt et HMS-system. Med HMS KS Pro vil kundene få et komplett system som gjør at man slipper å ha med papirer og skjemaer for å håndtere HMS-biten, sier salgskonsulent Leif Peter Eiksund i SmartDok.

Han forteller at de har store forventninger til den nye HMS-modulen.

– Når denne modulen er på plass kan man få alt i en app, både når det gjelder regler, krav, dokumentasjon, uønskede hendelser. Et eget HMS-system vil derfor bli overflødig, sier han.

Eiksund forteller at Bygg Reis Deg er en viktig arena å delta på for programvareselskapet, som i fjor omsatte for 48 millioner kroner.

– For oss er Bygg Reis Deg den store messen hvor veldig mange kunder fra vår bransje er innom. Her får vi mulighet til å vise oss frem og til å møte gamle og nye kunder og samarbeidspartnere, sier Eiksund.

Programvareselskapet ble startet i Alta i 2005, hvor også hovedkontoret ligger. I tillegg har selskapet, som ble kjøpt opp av IT-giganten Visma i fjor, kontorer i Oslo og Stockholm.