Salgssjef Arve Martin Almenning i Nordvestvinduet viser blant annet frem et stort hjørnevindu med såkalt steppet glass under Bygg Reis Deg.

Nordvestvinduet tenker smartere

Smarte glassløsninger med innebygget solskjerming og som styres av en app på telefon, er blant produktene Nordvestvinduet viser under Bygg Reis Deg.

Såkalte elektrokromatiske glass er så langt brukt mer i utlandet enn i Norge, men ifølge salgssjef Arve Martin Almenning, er denne typen smarte glassløsninger på full fart inn i markedet. Nordvestvinduet har levert elektrokromatiske glass, det vil si belagte glass hvor man kan justere solfaktoren og lysgjennomgangen i glasset, til flere kontorbygg, spesielt i Trondheim, og til en skole i Ålesund. Også privatkunder har fått øynene opp for smartglassløsningen.

– Dette er fremtiden, både fordi neste generasjon er mer opptatt av teknologi, men også på grunn av designet. Smarthusteknologien kommer for fullt og dermed vil markedet for glassprodukter med spesiell design og teknologi øke. For oss gjelder det å følge med i tiden, sier Almenning.

Han tilføyer at denne typen smartglassløsinger fortatt er relativt kostbare, men at det er et økende antall kunder som ser verdien av å investere i teknologi og design.

Almenning tror det er smart å være litt på hugget når det gjelder å tenke smarte glassløsninger og han etterlyser konsulenter og arkitekter som er mer oppmerksomme på nye produkter som finnes og som ikke minst tørr og prøve de ut.

– De fleste tenker fortsatt veldig tradisjonelt når det kommer til glassløsninger. Vi skulle ønske flere turte å utfordre det tradisjonelle, sier han.

Under Bygg Reis deg viser Nordvestvinduet både volumprodukter i form av standard vinduer og dører, produkter rettet mot rehabilitering og såkalte individual-løsninger hvor blant annet skreddersydde glassløsninger og elektrokromatiske glass kommer inn.

– Noe vi også leverer mer og mer av er steppet glass, for eksempel et hjørnevindu på en stue eller et kjøkken der kunden ønsker en litt spesiell løsning og et spesielt utrykk, sier Almenning.