Illustrasjon: Statens vegvesen

Fylkestinget i Rogaland reagerer på høye Ryfast-takster

76.000 kroner i bompenger blir den årlige prislappen for pendlere som skal bruke Ryfast. Fylkeskommunen i Rogaland reagerer på prissettingen til Vegvesenet.

Det er Statens vegvesen som har sendt et forslag til Ryfast-takster på høring til Rogaland fylkeskommune og kommunene Stavanger og Strand.

Forslaget betyr at turen gjennom Ryfast vil koste 174 kroner for en vanlig personbil med bombrikke, og at arbeidspendlere årlig må punge ut med rundt 76.000 kroner i årlige bompenger, skriver Stavanger Aftenblad.

De som kjører nullutslippskjøretøy, slipper unna med halvparten.

Både Strand og Stavanger kommune har tidligere sagt at bomtakstene ikke må være høyere enn dagens fergepriser. Før høstens valg snakket også ledende fylkespolitikere om takster ned mot 100-lappen. Men det står ingenting konkret i Fylkestingets høringsuttalelse, skriver Aftenbladet.

Onsdag reiser ledelsen i fylkeskommunen og kommunene til Oslo for å diskutere Ryfast-takstene med Samferdselsdepartementet og Kommunaldepartementet.

Noen av årsakene til at takstene kan bli høyere enn ventet, er økt elbilandel, konkurrerende privatdrevet ferge, trafikkprognoser som viser færre biler og et endret rabattsystem, skriver avisen.