Reinert Hersleth (t.v.) og Knut Brusletto.

Reinert Hersleth og Knut Brusletto kan bli verdensmester i å bygge vekstselskap

Hvert eneste år kårer EY den bedriftslederen som har vært best til å utvikle selskapet sitt.

Nå har Reinert Hersleth fra Herselth Entreprenør AS og Knut Brusletto fra Contexo AS kvalifisert seg for dette verdensmesterskapet.

De er nemlig blant de nominerte til regionskåringen i EY Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram, i Oslo 17. oktober. Å bli nominert, og dermed gå videre i verdensmesterskapet, er alt annet enn enkelt. Hovedregelen er at selskapet må tilfredsstille «3x20» for å kvalifisere: minimum 20 millioner kroner i omsetning, 20 ansatte og 20 prosent vekst siste to år.

I tillegg må selskapet ha en vekstskaper som både har en vesentlig eierandel og er en del av daglig ledelse.

EY Entrepreneur Of The Year er en personlig pris. Det er vekstskaperen og ikke selskapet som hedres. Programmet fokuserer på personer som har lagt gründerfasen bak seg, og som er i gang med vekstfasen.

– Å få et selskap til å vokse krever mye av en person. Stahet, utholdenhet og evnen til å trekke andre med seg. Og gode kommersielle evner. Jeg tror det er vanskelig å overvurdere den rollen vekstskaperne spiller for verdiskaping og sysselsetting sier Alexandra Bristol, talsperson i EY-regionen.

EY har kartlagt 1877 aktuelle kandidater i Region Øst, som omfatter Oslo, Akershus, Hedmark, Oppland, Østfold og Buskerud. Nå er de fremste vekstskaperne blant disse utvalgt til regionsfinalen på Bjørvika Konferansesenter i Oslo den 17. oktober. En uavhengig jury gjennomgår nå de aktuelle kandidatene. Juryen består av: Åse Aulie Michelet, Harald Tyrdal, Hilde Midthjell, Harald Norvik, Elisabeth Grieg, Hans-Petter Mellerud og Rikke Eckhoff Høvding.

Vinneren herfra vil gå videre til den nasjonale finalen i Oslo i desember. Den nasjonale vinneren vil så delta i den internasjonale finalen i Monaco sommeren 2020.

Selskaper kan kvalifisere seg uten å være helt i mål på samtlige kriterier, men må i så fall utmerke seg spesielt på andre felt, for eksempel internasjonalisering eller innovasjonsevne.

Øvrige nominerte i Region Øst er: Petter Grunnan, Andreas Torsheim, Jan Christian Vestre, Steinar Paulsrud og Thomas Pulpan, Knut Brusletto, Andreas og Susanne Holzweiler, og Johan Manon Ceron.