Administrerende direktør Kari Sandberg i EBA. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Bransjeforeninger jubler over vegdirektør-valg

Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) og Maskinentreprenørenes Forening (MEF) er glad for at Nye Veier-sjef Ingrid Dahl Hovland tar over som vegdirektør i Statens vegvesen.

- Dette var en god nyhet for bransjen, og det er fint å få den første kvinnelige vegdirektøren med god og relevant kompetanse og erfaring for å utføre jobben. Ingrid Dahl Hovland har en variert bakgrunn fra både rådgiver, entreprenør og bestiller, som gir mulighet for godt samarbeid med entreprenørbransjen, sier EBA-sjef Kari Sandberg til Byggeindustrien.

Ingrid Dahl Hovland ble utnevnt til ny vegdirektør fredag.

Sandberg mener Hovland har alle forutsetninger for å kunne lede Statens vegvesen gjennom en omfattende reform.

- Fra januar 2020 får vi et "nytt" SVV. Ingrid Dahl Hovland har unik erfaring fra etableringen av Nye Veier og vi mener hun er rett person for å etablere et nytt Statens vegvesen. Erfaringene EBA har i samarbeidet med Nye Veier gir oss forhåpninger om et videre godt samarbeid med Ingrid Dahl Hovland som vegdirektør, sier Sandberg.

Administrerende direktør i MEF, Julie Brodtkorb.

Også i Maskinentreprenørenes Forening (MEF) hilses nyheten velkommen. I en tekstmelding til Byggeindsutrien, skriver Julie Brodtkorb:

- Hurra! Hun har vist seg som en leder med bred kunnskap om vår sektor, opptatt av å få ting gjort og lett å ha dialog med for alle parter. MEF og Nye Veier har ikke alltid vært enige, men hun har alltid argumentert saklig og ut fra de rammer myndighetene har satt for henne og Nye Veier. Statens vegvesen trenger en samlende leder med fokus på jobben de er der for å gjøre. Det vil hun være, skriver Julie Brodkorb.

RIFs administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen. Fotocred: Nicolas Tourrenc.

RIF-direktør Liv Kari Skudal Hansteen er også fornøyd med utnevnelsen.

- RIF gratulerer både Statens vegvesen og Ingrid Hovland. RIF har hatt god dialog med Ingrid og Nye Veier siden opprettelsen, og vi tror dette blir veldig bra for SVV, sier Hansteen.

- Ingrid har vist stor vilje til å tenke nytt for å få mest mulig verdi ut av samferdselsbudsjettet. Hun har lyttet til RIFs råd og tatt i bruk Best Value metodikken. Videre har hun bidratt sterkt til at Nye Veier har blitt en foregangsbyggherre når det gjelder å vektlegge samfunnsnytte, samhandling, sikkerhet, klima/miljø og digitalisering. Ingrid har vist seg å være en leder med stort pågangsmot og vilje til å tenke nytt. Vi tror dette vil være svært gode egenskaper for både næringen og Statens vegvesen som er inne i en stor omorganiseringsprosess, legger hun til.