Princess-arving anker hyttedom til Høyesterett

Millionær Hanne Madsen anker dommen for ulovlig bygging i strandsonen i Grimstad til Høyesterett. Hun ble dømt til 21 dagers ubetinget fengsel i lagmannsretten.

Madsen, som er styreleder i Princess-kjeden og har en formue på 188 millioner kroner, anker over straffeutmålingen ettersom det ikke er mulig å anke skyldspørsmålet, melder NRK.

Hun ble i fjor høst dømt til 45 dagers betinget fengsel i Aust-Agder tingrett for ulovlige tiltak på hytta på Hesnes i Grimstad. Det gjaldt blant annet oppføringen av en tennisbane og byggingen av en underjordisk gang til feriehuset i Grimstad.

Madsen anket avgjørelsen til Agder lagmannsrett, som i september skjerpet dommen ved å gjøre 21 dager av straffen på 45 dager til ubetinget fengsel.

– Min klient forholdt seg til sin arkitekt og entreprenør som bygget uten at de informerte henne om at arbeidene var ulovlige, sier Hanne Madsens forsvarer, Max Henrik Jespersen, til NRK.

Madsen har ikke fått medhold i to rettsinstanser og anker nå straffeutmålingen til Høyesterett.

– Min klient har valgt å anke den delen av dommen som Høyesterett etter dagens system har anledning til å prøve, sier Jespersen.