- Industrialiserte byggeprosjekter kan gi lavere kostnad, bedret kvalitet og økt lønnsomhet - se live på bygg.no

Gjennom et frokostmøte 15. oktober vil Bygg21 komme nærmere inn på hvordan mer industrialiserte byggeprosjekter kan gi lavere kostnad, bedret kvalitet og økt lønnsomhet.

- De aller fleste aktørene i bygge- og eiendomsnæringen har en ambisjon om å levere bygg med best mulig kvalitet og bærekraft til lavest mulig kostnad. For å kunne oppfylle dette målet må byggeprosjekter planlegges og gjennomføres med en industriell tankegang gjennom hele verdikjeden. Startpunktet for å få dette til er at det lages en klar plan for prosjektet og hva man ønsker å oppnå. Det er viktig å tenke og planlegge industrielt fra start til mål og viktige beslutninger og aktører må komme tidlig inn i prosessen, sier Arne Malonæs i Bygg21.

Han peker på at det spesielt er innenfor områdene organisering, flyt, standardisering, automatisering og teknologibruk at gevinstene ligger.

- Industrialisering av byggeprosjektene er et av områdene med størst potensial for å få til en reduksjon av byggekostnadene, økt effektivitet og lønnsomhet for alle involverte, sier han.

På møtet skal deltakerne få konkrete eksempler på hva noen toneangivende aktører har fått til i praksis. Noen av de man kan møte er:

«Hvordan modulfengslene reduserte byggekostnaden med 20 prosent» - Harald Nikolaisen, Statsbygg

«20-20-20-byggene i Møre og Romsdal» - Per Olaf Skuseth Brækkan, Møre & Romsdal fylkeskommune

«Den digitale veien til industrialisering og økt lønnsomhet» - Jon-Olav Sigvartsen, JOS Bygg

«OBOS Ulven setter standard - for kostnadseffektive gode bygg» - Espen Stordal, Team Veidekke DA (Ulven)

Møteleder er Sverre Tiltnes fra Bygg21.

Les mer om arrangementet her