Statssekretær Allan Ellingsen (Frp) hugde snora og åpnet strekningen Kapskarmo–Svenningelv torsdag 3. oktober. Her flankert av Grane-ordfører Bjørn Ivar Lamo og regionvegsjef Turid Stubø Johnsen i Statens vegvesen. Foto: Marius Skjerve Staulen/Statens vegvesen

Åpnet ny delstrekning på E6 gjennom Helgeland

Torsdag 3. oktober ble ytterligere 12,1 kilometer europavei i prosjektet E6 Helgeland overlatt til trafikantene.

Det er strekningen Kapskarmo–Svenningelv, sør for tettstedet Trofors i Grane kommune som nå er tatt i bruk. Det er Bertelsen & Garpestad AS som har bygget den nye veien.

– Vi er meget tilfreds med samarbeidet vi har hatt med entreprenøren på denne jobben. Byggetiden på 14 måneder er imponerende, og Bertelsen & Garpestad har vist seg å være en entreprenør med stor kapasitet og vilje til å løse oppdraget. Ikke minst er sluttproduktet meget bra, sier delprosjektleder Steinar Livik i Statens vegvesen i en pressemelding.

Den nye veien er bygget i en ny linje ovenfor gamle E6, godt skjermet fra bebyggelsen. Fartsgrensen er 90 km/t.

Det var statssekretær Allan Ellingsen som klippet, eller rettere sagt: hugde snora og åpnet nye E6.

Det foregår en betydelig oppgradering av europaveinettet på Helgeland for tiden. Det første spadetaket for prosjektet E6 Helgeland ble tatt i 2015 og siden den gang - inkludert strekningen Kapskarmo–Svenningelv - er over seks mil ny europavei satt i drift. I november åpner også de nordligste parsellene, opp til Saltfjellet.

Til sammen bygger og utbedrer Statens vegvesen og entreprenørene 132 kilometer E6 mellom grensa til Nord-Trøndelag og Bolna.