Arkitekt: Arkitema Architects

Kruse Smith bygger ny ungdomsskole i massivtre i Lillestrøm

Kruse Smith har signert avtale med Lillestrøm kommune om å bygge den nye ungdomsskole som har fått navnet Sophie Radich. Skolen skal bygges i massivtre og romme åtte paralleller og inntil 720 elever.

- Vi gleder oss til å bygge Sophie Radich. Sammen med Arkitema Architects har vi designet og utviklet en skole hvor bærekraft står sentralt og hvor læringsmiljø og ytremiljø knyttes sammen på nye og spennende måter, forteller Anne-Hilde Bråtebæk, regiondirektør for Kruse Smith Entreprenør i en pressemelding.
Bygget formes som en firkløver med tre læringsfløyer og en fjerde fløy med idrettshall, språk- og realfagssenter for alle elever i Lillestrøm kommune. Realfag står tradisjonelt sterkt i historien til Kjellermiljøet, og realfagssatsingen er viktig for Lillestrøm-skolene.
- Gjennom blant annet bruk av vind- og solenergi, oppsamling av regnvann til bruk i drivhus og annen vanning og tilpassing av miljøet for innsekter og dyreliv ønsker vi å bruke uteområdet til å gi elevene økt læring og forståelse for det biologiske mangfoldet vi omgir oss med, utdyper regiondirektøren.
I Lillestrøm kommune er administrasjonen veldig glade for å ha skrevet kontrakt med Kruse Smith. De ser frem mot å videreutvikle kvalitetene i prosjektet sammen med og representanter fra kultur- og idrettsliv før spaden settes i jorda våren 2020.
- Sophie Radich blir mer enn en skole. Her bygges øvingslokaler for korps, kunsttorg, blackbox med mer. Sammen med idrettshallen vil skolen bli et knutepunkt for mye av kulturlivet i kommunen, forteller Vidar Almsten, avdelingsleder for forvaltning og utvikling i Lillestrøm kommune.
FN´s bærekraftsmål står sentralt i dette prosjektet og klimaambisjonene er store.
- I Sophie Radich får vi en skole hvor elevene virkelig skal få merke at klima og miljø står i fokus. Det tror vi betyr mye for dem. For oss handler det om alt fra hvordan skolen planlegges og bygges til hvordan vi evner å ivareta artsmangfoldet i naturen rundt skolen og knytte dette inn i undervisningen. Vi opplever stor entusiasme hos Kruse Smith for de samme verdiene, og det betyr mye for oss, oppsummerer avdelingslederen i Lillestrøm kommune.

Det 10.500 kvadratmeter store skolebygget har en kontraktsverdi på 400 millioner kroner. Bygget vil etter planen stå ferdig ultimo 2021.