Per Erik Forsmo (f.v.), Anita Helen Grønnvold og John Erling Aarnes.

Block Watne er miljøsertifisert

Block Watne har siden 1994 hatt sertifikat på ledelsessystemet NS-EN ISO 9001/Kvalitet, og ledelsen besluttet i 2017 at selskapet også skulle miljøsertifiseres iht. NS-EN ISO 14001.

- Etter en omfattende bevisstgjøring internt i selskapet og revisjon av selskapets kvalitetssystem ble sertifikatet tildelt og milepælen oppnådd høsten 2019, heter det i en melding fra selskapet.

Direktør operativ enhet i Block Watne, John Erling Aarnes, har blant annet det overordnede fagansvaret for kvalitet, miljø, akkvisisjon og drift i selskapet.

- Vi har selvfølgelig hatt fokus på å være i compliance med norske lovkrav og systemkravene til NS-EN ISO-standardene samt aktuelle markedstrender for å kunne være en konkurransedyktig og seriøs boligleverandør i. Med dette nyervervede sertifikatet bekrefter vi og formidler et budskap til våre kunder og samfunnet for øvrig om at Block Watne AS tar sin del av ansvaret i klima- og miljøsaker, sier han.

Kvalitetssjef Per Erik Forsmo i Block Watne har hatt gjennomføringsansvaret for sertifiseringen som er foretatt av revisjonsfirmaet Nemko AS og forteller at metodikken til Block Watne AS sitt internkontrollsystem er prosessorientert.

- Strukturen i selskapets forretningsprosesser er basert på intensjonen og krav gitt i relevant norsk lovgivning samt prinsippene for kvalitets- og miljøledelse i samsvar med systemkravene i NS-EN ISO-standardene som selskapets faglige ledelse har forpliktet seg til å levere på.

Block Watne benytter ulike fagspesifikke digitale systemverktøy og systemdokumenter til anvendelse for bruk og støtte til å dokumentere samsvar med kravene til kvalitet og miljø i forretningsprosessene. Resultatet er at hele verdikjeden kvalitetssikres etter spesifikke krav frem til ferdig bolig.

HMS-sjef Anita Helen Grønnvold i Block Watne sier at det selvfølgelig er meget positivt for selskapets samarbeidspartnere og boligkundene gjennom sertifikatet å få bekreftet at ledelsessystemene NS-EN ISO 9001/Kvalitet og NS-EN ISO 14001/Miljø følges.

- Dette har også bidratt til at Block Watne har klart å redusere antall skader i vesentlig grad. Siste H1-måling på 1,5 er et solid bevis på dette, sier hun.

Adm. dir. i Block Watne, Benth A. Eik, takker de ansatte som har bidratt i prosessen.

- Det er gjort en formidabel innsats på kort tid. Vi er stolte av at vi nå også har blitt miljøsertifisert og viser med dette at vi tar miljøet på alvor.