Advokatfirmaet Selmer inviterer til boklansering og paneldebatt om rådgiverkontrakter

Tidligere i år utga Advokatfirmaet Selmer artikkelsamlingen Byggeprosjekter fra start til slutt, som del av deres bransjeprogram for bygg og anlegg. I høst lanserer Selmer sin andre bok for året med Rådgiverkontrakter i et nøtteskall. I den forbindelse inviterer de også til paneldebatt om ytelsesbeskrivelser.

- I dagens byggebransje står det gode samarbeidet høyt på agendaen. Digitalisering, samspill mellom partene og tidlig involvering av alle aktører er i vinden som aldri før. Det vokser frem nye måter å arbeide på og produkter blir i økende grad skapt i fellesskap. Med dette kommer også et behov for klare reguleringer av ansvar og rettigheter. Et viktig virkemiddel for å avklare forventninger og etablere en felles forståelse for rådgiverens oppgaver i et prosjekt, er ytelsesbeskrivelser. Standard Norge har nylig hatt til høring et forslag til NS 3418 som gjelder ytelsesbeskrivelser og konkurransegrunnlag. Hvordan ytelsesbeskrivelser kan brukes til det beste for prosjektet, vil være et tema under boklanseringen i en egen paneldebatt, forteller partner/advokat Johannes Meyer-Myklestad i Selmer. Meyer-Myklestad er redaktør for boken som nå gis ut.

Arrangementet finner sted 16. oktober, fra klokken 17.

Ny bok
Selmers entreprisegruppe har de siste årene hatt et eget bransjeprogram for bygg og anlegg, som handler om å bidra til økt kontraktsforståelse i bygge- og anleggsmarkedet. Som ledd i programmet ga gruppen ut boken Byggeprosjekter fra start til slutt i mars i år. Entreprisegruppen har også vært aktivt engasjert i å formidle mulige kontraktuelle tilpasningsløsninger for bruk av BIM og Selmer er medlem av buildingSMART.

- Boken Rådgiverkontrakter i et nøtteskall søker å gi en pedagogisk fremstilling av rådgiverkontraktenes innhold og de mest relevante problemstillingene som oppstår i kontrakter basert på NS 8401 (prosjektering), NS 8402 (rådgivning), NS 8403 (byggeledelse) og NS 8404 (kontroll). Boken gir også en innføring i hvordan partene i rådgiverforhold kan og bør tilpasse kontrakter til stadig utvikling, og den har et eget dedikert kapittel om digitalisering, påpeker Meyer-Myklestad.

Rådgiverkontrakter i et nøtteskall er skrevet for alle aktører i bransjen, enten de er oppdragsgivere, prosjektledere, arkitekter, rådgivende ingeniører, byggeledere eller jurister.

Debatt
Etter en kort introduksjon av boken vil det være en paneldebatt ledet av Herman Bruserud, førsteamanuensis ved juridisk fakultet på Universitetet i Oslo. Debattens overordnede tema er ytelsesbeskrivelser, som er gjenstand for diskusjon i bransjen og tidvis opphav til tvister i rådgiverbransjen.

I panelet sitter blant annet Bjørn Kuvås, avdelingsdirektør i Statsbygg, Ingvild Garberg, avdelingsleder i juridisk avdeling Fornebubanen, og Steffen Kvisler, advokat i Advokatfirmaet Pacta. Det vil bli åpnet for at deltakere på arrangementet kan komme med egne innspill og spørsmål.

- Etter paneldebatten vil det være servering av enkel mat og det blir gode muligheter til å bli bedre kjent med engasjerte mennesker i alle deler av bransjen. Alle aktører med engasjement er velkomne til å melde seg på, sier Meyer-Myklestad.

Les mer om arrangementet her

Boklanseringen finner sted i Advokatfirmaet Selmers lokaler i Tjuvholmen allé 1.